Annons

Sökande efter försvunnen simmare avblåst

Så fick Sjöräddningen från Barsebäckshamn användning för sin nya stege.

Sjöräddningen från Barsebäckshamn deltar i sökningsarbetet efter en försvunnen man mellan Ven och Landskrona.
Arkivbild

Uppdaterad 16.10

Strax efter klockan 11 på söndagen fick sjöräddningen larm om att en man hoppat i vattnet på Ven och börjat simma mot Landskrona. Såväl båtar och helikoptrar som räddningsflyg sökte efter mannen.  Räddningsaktionen avblåstes efter drygt tre timmars sökande efter att en anonym person ringt och sagt att simmaren är uppe på land.

Annons
 

Sökarbetet började mellan Hakens fyr och Borstahusen men eftersom det är strömt i vattnet söker man även söder om Ven.
– Vi hade såväl båtar som flyg med plan och helikopter uppe utan att hitta något. När personen sedan ringde och sa att simmaren var uppe på land så lät det så trovärdigt att vi bestämde oss för att avblåsa. Misstankar finns att det var simmaren själv som ringde. Det är dock inget som är bekräftat, säger Lina Buurstra, sjöräddningsledare på Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser