Succé för fredagskonserterna

Fredagskonserterna på Rådhustorget har kommit att bli mycket uppskattat inslag i sommarstaden Landskrona. Foto: Oskar Fäldt / Landskrona stad.
Fredagskonserterna på Rådhustorget har kommit att bli mycket uppskattat inslag i sommarstaden Landskrona. Foto: Oskar Fäldt / Landskrona stad.

– Idag avslutar vi fredagskonserterna i juli på Rådhustorget med Eva Eastwood, publiken kan förvänta sig att få njuta av Sveriges trevligaste artist, säger Niclas Lundblad, samordnare av evenemang i Landskrona stad.

Fredagskonserterna har blivit succé. Vädergudarna har hittills visat sig från sin bästa sida och mer än en gång har det hörts från publiken att konceptet är mer uppskattat än rent av karnevalen.
– Fredagskonserterna har varit väldigt uppskattade och att det har skapat liv och rörelse i stadskärnan.  Jag tror att vi är något på spåren med konserter i mindre skala med hög kvalitet. Min personliga favorit har helt klart varit Tingsek med sitt makalösa band. Det var galet bra, säger Niclas Lundblad.

Ikväll är det alltså Eva Eastwood med band som intar den lilla scenen på Rådhustorget. Hon hämtar inspiration i 50-talets rock n’ roll och med en patenterad röst som sjuder av 50-tal har hon varit en klippa i den svenska rockabilly-världen i 20 år. Det är inte för inte som Eva Eastwood kallas Sveriges okrönta rockabillydrottning. Klockan 19 ikväll står hon på scenen i Landskrona.

Gatumusik på lördag
Ett annat tips är att gatumusiken på Rådhustorget nu på lördag kommer att utgöras av sexmannabandet Bear Garden. De spelar på Rådhustorget 12.30.
–  Och nästa vecka drar picknickkonserterna í Slottsparken igång, avslutar Niclas Lundblad i full fart att göra klart inför kvällens artister.

Lite smakprover!

 

Till arkivet