Annons

Skulpturkollo för barn i samarbete med Moderna Museet

LAB är nu inne på sitt sjunde verksamhetsår. Man kan följa verksamheten via deras blogg: hhttps://lablandskrona.wordpress.com/
Foto: Yazan Smadi

För andra året i rad samarbetar aktivitetshuset LAB på Koppargården i Karlslund, Landskrona, med Moderna Museet Malmö. Tillsammans arrangerar de konstkollo för barn i åldrarna 9-12 år i början av augusti. I år arrangeras ett kollo för tjejer och ett för killar med tema skulptur.

Annons
 

Skulpturkollot för tjejer arrangeras den 3 till 6 augusti och skulpturkollot för killar den 10 till 13 augusti. På förmiddagarna står skapande verkstad på schemat lett av pedagoger från Moderna Museet Malmö. På LAB får barnen laga mat, pyssla och göra en utflykt till Kaptensgårdens skulpturpark i Landskrona.

Kollot avslutas med ett besök på Moderna Museet Malmö där utställningen “Vindar från Jeriko” med konstnären Zvi Goldstein är aktuell. Kollodeltagarna får en pedagogisk visning i utställningen och får skapa i museets verkstad.

– Vi är så glada för att kunna erbjuda barnen den här upplevelsen. Vi ville ge dem möjlighet att fördjupa sig inom konst och med inspiration från Moderna Museet Malmös aktuella utställning blir årets tema skulptur. Efter det lyckade konstkollo som arrangerades 2020 med tema Hilma af Klint var både vi och Moderna Museets Malmö överens om att göra en uppföljning, säger Emmeli Stenberg, kulturutvecklare på LAB.

Kollot är ett samarbetsprojekt mellan LAB och Moderna Museet Malmö och genomförs med stöd av Åhléns stiftelse. 

Om LAB
LAB står för “Landskrona Alla Behövs” och är ett allaktivitetshus som drivs av Landskrona stad och har sina lokaler på Koppargården 17 i Landskrona. Målgruppen är barn i årskurs 3 till 6. På LAB kan barnen bland annat pyssla, skriva berättelser, spela teater, dansa, måla, titta på film och umgås. Alla aktiviteter på LAB är gratis.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser