Annons

BoIS formkurva bara stiger

“Kevin, skriv på, skriv på!!“, skanderade BoIS-klacken och det 20-årige superlöftet (mitt i bild) njöt av segern och sången. Foto: BoISHistoria.se 

Landskrona BoIS mötes av stående ovationer från ett restriktionsfullsatt IP, 1750 personer. Man lämnade detsamma med rungande applåder sedan man besegrat GIF Sundsvall med 2-0. Båda målen gjorda av Kevin Jensen. BoIS formkurva är fenomenal och i och med dagens seger, den femte i rad, fortsätter de randiga eleganterna att ligga i topp på Superettan.

Annons
 

BoIS fortsätter att imponera. Förra lördagen var det Trelleborg som fick lämna Landskrona IP lottlösa och idag fick GIF Sundsvall göra detsamma. Två minst sagt tunga skalper som Landskrona BoIS tagit i stekande solsken.

Det var i den tolfte matchminuten som Kevin Jensen med en sträckt vänstervrist på volley tryckte in 1-0. Läckert framspelat på djupet av Filip Ottosson. En högklassig prestation rakt igenom.
– Det var skönt att få göra mål med båda fötterna idag, säger tvåmålsskytten och var ett enda stort leende efter slutsignalen.

2-0 målet kom fem minuter in i andra halvlek. Robin Hofsö river och sliter med sig bollen, tittar upp och ser Kevin Jensen söka sig centralt in mot straffområdet. Smörpassningen sitter på foten och Kevin kan bredsida bollen intill målvaktens vänstra stolpe.
– Deras ytterback följde inte med i löpningen så jag visste att jag var ren, säger Kevin Jensen och berömmer sin framspelare.
– Det funkar riktigt bra mellan mig och Robin.

20-åringen sprudlar av självförtroende och trivs med att ta en match i sänder och medger att det i omklädningsrummet kan skämtas om att allsvenskan finns inom räckhåll.
– Men inte mer seriöst än så. Det är skönt att ligga i topp men vi är medvetna om att det kan svänga fort. Det är en jämn serie. Tre dåliga matcher och vi kan ligga utanför topp tre.

Tvåmålsskytten som sitter på ett utgående kontrakt har varit något av ryktenas man i sommar och det talas om att det redan finns allsvenskt intresse.  Klacken skanderade i samband med 2-0 målet en uppmaning; ”Kevin, skriv på, skriv på”.
Den var skön. BoIS är en fantastiskt bra klubb och supportrarna är otroliga men mer än så kan jag inte kommentera det. Jag försöker bara göra mitt bästa, säger han och funderar en vända till kring målsättningen. Kan det vara så att han börjat fundera på att spela allsvenskt med BoIS i framtiden?
Eftersom vi inte satt som mål att nu går vi upp, så vet jag inte… ah… jag vet inte… men det är roligt att höra sången.

Lättnaden efter slutsignalen gick inte att ta miste på. Samtidigt ber BoISarna inte om ursäkt att man nu toppar tabellen efter 13 omgångar.
– Jag vågar synas på planen. Jag vill synas på planen. Varje ny match är ett kvitto på att jag håller på den här nivån, säger Viktor Whilstrand som idag fick lämna över kaptensbindeln till Philip Andersson som efter sin skadeperiod och inhoppet senast var tillbaka i startelvan.

Om mittbackskollegan hade självförtroende så såg det lite betänkligt ut stundtals för kaptenen.
– Det var väldigt ringrostigt kanske främst i första halvlek. Jag tog en del dumma beslut. Det är bara att släppa det. När vi sen har 2-0 i andra halvlek tycker jag att vi gör det bra. Vi släpper inte till något då, säger Philip Andersson som hade krampkänningar  i andra halvlek.
– Men i övrigt känns det bra i kroppen. Det är gott att vara tillbaka och nu kan det bara bli bättre, säger han och skratta hjärtligt.

Nu väntar två bortamatcher på serieledarna. Först ut nästa söndag svarar Västerås för motståndet innan det tisdagen den 10 augusti är dags för derby mot Helsingborg.

Den heta sommaren fortsätter.

Robin Hofsö och Alexander Tkacz löpvilja och uppoffrande spelstilar är en stor framgångsfaktor i Landskrona BoIS av idag. Foto: BoISHistoria.se  

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser