Annons
Måndagen den 24:e januari
4.8°C 5.9m/s
Dagens namn: Erika

Det händer i helgen

Jens Jentin Lindberg bjuder in till evenemanget “Den narcissistiska elefanten i rummet” på bakgården till Galleri 1658.

Punk, rock och P3-skval blandas med elitfotboll och fina utställningar i helgens utbud av vad som händer och sker i vår lilla stad.  

Annons
 

På fredag är det åter dags att förvandla Rådhustorget till ett stämningsfullt sommartorg med kvällskonserter för upp till 500 personer. På den intima scenen ställer sig denna gång Malin Christin, Jakob Karlberg samt Albin Johnsén.

Läs mer om konserten och var du bokar kostnadsfria biljetter – Ung men rutinerad trio till Rådhustorget

Ny toppmatch på IP
På lördag klockan 17 är det dags för en ny batalj på Landskrona IP.  Seriens mest långväga lag, Sundsvall, ska få ett varmt mottagande. BoIS toppar som bekant serien med Giffarna på en fjärdeplats. Notera att endast förköp gäller då publikkapaciteten på Landskrona IP är kraftigt begränsad. Biljetter köps via https://landskronabois.ebiljett.nu/.

Den narcissistiska elefanten i rummet
Ännu en gång bjuder Anders Cöster och Jens Jentin Lindberg in till Galleri 1658’s bakgård för lite alternativ musik. Ingång ungefär mitt på Norra Kyrkogränden.
– Vi kommer även att hålla en tyst minut och blåsa såpbubblor för att hylla Peps strax innan MAD går på scen och spelar hans Rotrock.

Aktuella band och spelordning för eventet är Mistits – Møghünn -MAD.
Insläpp 16.30. Första bandet går på 18.00.

Läs mer:  24/7 – Punk och rock hela dagen

Öppna ateljéer – Konstrundan light
Under helgen kan ni åka runt och besöka ett trettiotal yrkesverksamma konstnärer i deras ateljéer. Från Båstad i norr till Landskrona i söder. Öppet 11–17.
Deltagare i Landskrona är och dess omgivning är:

Inga Björstedt, Ryavägen 40, Vallåkra
Birgitta Liljeqvist, Mikael Liljeqvist, Heimdalsgatan 28, Glumslöv
Berit Fradera, Nathalie Thengius, Ateljé Rådhuset, Rådhustorget (ingång från innergården), Landskrona
Lena Olsson, Onsjögatan 2, Landskrona

Läs mer: Konstnärer öppnar sina ateljéer

Sista chansen
I helgen är det sista chansen att se Kent Magnus Wistis utställning på Pumphusets konsthall. Passa på att titta på målningar från Balestjärn och Vykort från skogen.  Sista dagen är på söndag 25/7.

Läs mer:  Klimatet i fokus på Pumphuset

Inne på ämnet utställningar så finns det flera som är väl värda ett besök i Landskrona just nu. Missa inte utställningen Signe Persson Melin – Tingen måste ha utstrålning! som visas på Landskrona konsthall. I Landskrona Fotos lokaler på Tyghuset bör John Alinders porträtt 1910-32 samt Marin Brinks serie ’Walks’ ses.  Avslutningsvis på museet visas  Kelim – Mindre Asiens mönstrade mattor.

Trevlig helg gott folk!

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser