En snabb sommarfika med Kaffehörnan

Krister "Kaffehörnan" Nilsson i en somrig intervju här på Landskrona Direkt.
Krister ”Kaffehörnan” Nilsson i en somrig intervju här på Landskrona Direkt.

Soltimmarna har de gångna veckorna varit många. Något som fått kön till Dockside Glass att bli ett närmast permanent inslag på Stadskajen. Här träffar Landskrona Direkt, oraklet och fikaexperten Kaffehörnan, som rent av tagit sig in på glassbarens meny. En unik profil som inte värjer sig för att svara på livets stora frågor.

Vad är det bästa med att vara Krister ”Kaffehörnan” Nilsson?
– Det är att jag kör rakt fram. Har jag kommit på en idé så är det som gäller. Rakt ut. Inga hinder. Inga fallskärmar.

Finns det en Krister och en Kaffehörnan?
– …. njä… det är väl en blandning. Mitt starkaste vapen är min hjärna och den räcker till hela befolkningen.

När blir man vuxen?
– Jag är ständigt 25.

… men då är du vuxen!?
– Det är man kanske. Det beror lite på vilket humör man är på.

Vi sitter på kajkanten och sippar på ”Kaffehörnans mumsiga milkshake”. Tidigare har vi testat ”Rebizza” på Sandvångens pizzeria. Frågan är vad han ”ställt till” med denna gång.
– Jag kontaktade Linda som är delägare i Dockside och frågade om gick att skapa en milkshake. Hon är både snabb och skarp och sa ja till förslaget och kom med namnet på milkshaken i samma mening, berättar Kaffehörnan.

Plastglaset med shaken i är kallt och grant.
– Grunden är persika och hallon. Sen är det mjölkchokladtopping som skapar ränderna på insidan av glaset. Överst är det grädde och blå pärlor, säger han.

Det är fruktigt fräscht och somrigt, nästan nyttigt. Rent av överraskande gott.
– Risken är att om man testar den att man blir beroende, säger Kaffehörnan och skrattar hjärtligt.

När det gällde pizzan Rebizza gick en del av försäljningssumman till sångerskan, tillika Idoltvåan och melodifestivaldeltagaren Rebecka Karlsson.

Drar du något strå till någon stack även denna gång?
– Nu är det bara en kul grej. Det är naturligtvis unikt att få en milkshake uppkallad efter sig.

Låt oss bli snäppet allvarligare. Vad har varit värst med Covid-tiden?
– För mig har det inte varit några problem.  Mitt projekt under denna tid har varit primärt att hålla mig vid liv. Bokstavligt talat. Det har varit en kombination av rogivande och upprördhet jag har iakttagit hur folk betett sig under pandemin. Nu är spjället öppet.  Den vetskap och kunskap vi alla samlat på oss under pandemin gäller det att vi tar tillvara på nu. För nu kommer såväl den tredje som den fjärde vågen.

Svär du någonsin?
– Oja. Det gör jag.  ”In i helvete” – är väl något av min favoritsvordom.  

I förra veckan sprang jag på Leif GW i en frukostrestaurang i Malmö. Har du själv haft några jag-mötte-Lassie-moment i sommar?
– Nä. Vi får gå tillbaka till före pandemitiden. Då sprang jag faktiskt på Lasse Berghagen i Laholm.

Vem är annars den kändaste personen i din adressbok  och när hördes ni senast?
– Oh, jag har ingen kändis i den.

Men Rebecka Karlsson då?
– Jo. Haha. För mig är det Rebecka och vi hörs ofta. Senast i förrgår.

Du gör ju en del crazy grejor men vad toppar din bucket-list?
– Det går inte att svara på. Jag kör med ju med en gång. Jag har i och för sig ett projekt till nästa år men det tycker jag vi pratar om då.

Landskrona fick finfin reklam i TV4:s nyhetsmorgon i söndags. Har du något smultronställe att tillägga?
– Ge er ut i det blå på cykel. Varför inte en picknick i gräset vid Hildesborgsbacken. Ett annat smultronställe jag återkommer till är parken runt konsthallen. Där har jag ett favoritträd och en rutten stubbe jag ofta nyttjar när jag fotograferar. Ljuset och bakgrunden där skapar magi.

Vi tackar Krister för pratstunden och kan verkligen rekommendera hans milkshake.

– Labamba sommar, så tycker jag man beskriver min milkshake bäst, säger Krister ”Kaffehörnan” Nilsson.
Till arkivet