Hösten inleds med vandringsgille

De röda hustaken, de gröna parkerna och sundets blå vatten, en tavla att njuta från de nya bostäderna.

De röda hustaken, de gröna parkerna och sundets blå vatten, en tavla att njuta från de nya bostäderna.

Den 11 september är det Vandringens dag i hela Sverige. I Landskrona och på Ven hakar man på och arrangerar Vandringsgillet den 10–12 september med totalt 13 olika vandringar, guidade turer och ”after hike”.

Under pandemin har vandring och friluftsliv fått ett uppsving. Landskrona stad vill att ännu fler ska få chansen att upptäcka naturen på nära håll. I september arrangeras i ett vandringsgille i tre dagar i samarbete med lokala företag. 
– I Landskrona och på Ven har vi så många fina vandringsleder. På vandringsgillet bjuder vi på vandringar och guidade turer i grupp genom storslagen natur, längs hav och genom skog. I kombination med god mat blir det en upplevelse som kan passa både nybörjaren och den mer rutinerade vandraren, säger Sara Ströberg, destinationsutvecklare i Landskrona stad.

Under de tre dagarna kan man boka in sig på guidade vandringar på flera olika teman. Alla vandringar förutom turerna till Ven utgår från Mötesplats Borstahusen.

Här är några exempel på vandringar:

  • Vandra med alpacka
  • Mindfulness i naturen
  • Ven runt
  • Pilgrimsvandring
  • Vandra med havsutsikt
  • Flora och fauna i Hilleshögs dalar
  • Guidad familjevandring
  • Landskronas historia och nutid
  • Vandra längs å, genom skog och förbi sjöar
  • Tycho Brahes och Vens historia

Läs mer här.

Till arkivet