Annons

Nya bedrägeriförsök mot äldre

Ännu en gång har äldre utsatts för bedrägeriförsök via telefon. Det är två kvinnor som blev uppringda i måndags. Denna gång slutade det dock med försök till bedrägeri.

Annons
 

Det första försöket gjordes mot en 93-årig dam. Mannen som ringde upp lyckades dock inte med sitt uppsåt.

Det andra försöket gjordes strax efter det första. Då var det en 84-årig dam som blev uppringd av en person som påstod att han ringde från ett telefonbolag som hon var skyldig pengar. Han lyckades få damen att ta fram sin bankdosa men på grund av ett tekniskt fel så lyckades hon inte logga in varpå mannen lade på luren.

Polisen uppmanar än en gång att man ska vara försiktig.
– Det bästa är att ta namnet på den som ringer. Därefter ringer man växeln på det företag som hen uppger sig ringa ifrån och fråga efter personen. Då avslöjas det direkt om det är ett bedrägeriförsök. Det är ytterst ovanligt att kommersiella företag sköter dylika ärenden via telefon, säger polisens presstalesperson Richard Glantz.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser