Annons
Måndagen den 24:e januari
4.8°C 5.9m/s
Dagens namn: Erika

Dyrare att se BoIS på IP

Arkivbild

När BoIS tar emot Trelleborgs FF på lördag finns det 1100 sittplatser och 260 ståplatsbiljetter att tillgå. De biljetter som är över när de som har abonnemang räknats ifrån kostar 200 kronor för ståplats och 250 kronor för sittplats. Detta är något som upprör ett flertal BoIS-supporters som har hört av sig till Landskrona Direkt. De tycker att de nya prishöjningarna för att se BoIS spela på Idrottsplatsen är på tok för höga.

Annons
 

– Det är en sak att det är en klassfråga att se fotboll på Stamford Bridge eller San Siro. Men när det blir en klassfråga att se BoIS spela fotboll på IP är en helt annan sak, säger en arg BoIS-supporter som just fått reda på att ståplatsbiljetterna till årets matcher i Superettan kommer att kosta 200 kronor jämfört med 120 kronor när man senast kunde se fotboll från ståplatsläktaren.
– Med detta beslut så är det många som inte kommer att ha råd att gå och se BoIS. Det är mycket illa i en stad som Landskrona, säger supportern.

Roland Lundberg är också mycket besviken.
– Vi köpte fyra sittplatsbiljetter för att vi känner en som spelar i TFF. Vi fick betala tusen kronor för biljetterna. Jag tycker det är väl magstarkt med ett sådant pris, säger Roland Lundberg.

Landskrona Direkt har talat med BoIS klubbchef Michel Ekberg.
– Den nya prisbilden beror på restriktionerna, säger klubbchefen och förklarar.
– Om de som har köpt årskort på ståplatsläktaren skulle gå och se samtliga kvarvarande matcher så kommer deras pris att ligga på cirka 155 kronor per match. Situationen är liknande för de som köpt årskort på sittplats. Vi vill visa de som köpt dessa årskort att det har lönat sig. Därför är det 45 kronor dyrare att köpa en enstaka ståplatsbiljett till lördagens match, säger Michel Ekberg.

Klubbchefen öppnar dörren för att biljettpriserna kan sänkas längre fram.
– Det lär inte bli några förändringar gällande restriktionen till TFF och GIF Sundsvall. Men sedan vet vi inte. Frågan är levande. Det kan mycket väl bli så att vi reviderar priserna om och i så fall när vi får ta in mer publik.

Michel Ekberg lyfter även fram klubben ekonomiska situation.
– Det är ju så att vi fortfarande har vår ekonomiska ryggsäck som vi måste bli av med. Därför vägs alla kostnader och intäkter mycket noga.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser