Topplistor och framgångar i Japan – Nu släpper Proud en ny video

Bandet består av Mats Christiansson (trummor och sång), Anders Magnell (sång och gitarr), Roberth “Bobby” Horvath (bas och sång). De tre dök upp på Landskrona Direkts redaktion i veckan för en fika och lite snack om framgångar och videosläpp.
Proud består av Mats Christiansson (trummor och sång), Anders Magnell (sång och gitarr), Roberth “Bobby” Horvath (bas och sång). De tre dök upp på Landskrona Direkts redaktion i veckan för en fika och lite snack om framgångar och videosläpp.

Succén fortsätter. Det melodiösa hårdrocksbandet Proud från Landskrona går från klarhet till klarhet. Försäljningssiffrorna i Japan stiger och bandets senaste skiva, Second Act, tog som nykomling förstaplatsen i Rocknytts topp-20 lista i juni. Och idag släpper de sin tredje video från skivan.

Mats Christiansson, Anders Magnell och Roberth “Bobby” Horvath gästade redaktionen i veckan och de berättade om känslan när de insåg att de toppade listan på Rocknytt, före band som AC/DC, Accept, Sabaton och Electric Boys.
– Jag trodde inte att det var sant, säger Anders Magnell.
– De räknade nerifrån och upp och när de drog de som låg fyra och femma så gav jag upp.

Mats Christiansson satt med familjen vid köksbordet.
– Jag var också övertygad om att det var kört. När de sedan skulle presentera ettan och jag hörde vårt intro så var det en overklig känsla.

Att ligga etta på just Rocknytts topp-20 lista betyder mycket för bandet.
– Rocknytt är den största sidan på nätet om rock. Jag hade varit jättenöjd bara att få vara med på listan. Och så kom vi på förstaplatsen. Som nybörjare, säger Anders Magnell.

Rocknytt är inte den enda listan som bandets skiva toppar. Läsarna på mycket välrenommerade ”Den melodiösa bloggen” har röstat fram Second Act till årets hittills bästa album.

Förutom att hålla koll på listor och annat spännande så letar bandet efter en ny replokal.
– Vi har det helt ok där vi är idag men vi vill ha lite större, lite mer möjligheter, säger Bobby Horvath.

Just reporna är viktiga inför framtida spelningar. Det lär dock inte bli några live-framträdanden inom det närmaste.
– Det blir med största sannolikhet inget i år i alla fall, säger Bobby Horvath.
– Prio är att sätta nya låtar och att repa. Inför framtida gig kommer vi även att sondera terrängen efter fler musiker. Kör vi live så behöver vi några killar till. Åtminstone en på keyboard, fortsätter bassisten.

Beträffande den japanska marknaden så skiljer den sig avsevärt från den europeiska.
– I Europa har vi kanske 80 procent av våra lyssnare på näten medan 20 procent köper skivor. I Japan är det precis tvärt om. Där köper de fortfarande skivor i stor omfattning och det betyder naturligtvis oerhört mycket för oss, säger Anders Magnell.
– Det ser väldigt bra ut.

När Landskrona Direkt påminner om hur det gick för nästa 40 år sedan då bandet firade stora triumfer med det kritikerhyllade albumet ”Fire breaks the dawn” för att bara kort tid efter lägga ner bandet, så svarar Anders Magnell med ett allvarsamt leende.
– Idag står vi med fötterna på jorden. Dessutom är vi äldre och därmed mer mogna. Vi är också jävligt disciplinerade och har full koll på vad som händer.

Avslutningsvis konstaterar vi att det är dags för videosläpp idag, den 9 juli klockan 12.00.
– Så är det. Det är låten Magic, en av tre videos vi släppt och den andra av två som är inspelade på Landskrona Teater, säger Anders Magnell.
– Det är en kanonfin scen att spela på. Och så är det naturligtvis extra kul att jobba på hemmaplan.

Läs mer:

Till arkivet