Annons

Ohlssons gör miljonaffär med Stockholms Hamnar

Christer Ohlsson är koncernchef i Ohlssons och han är övertygad om att affären med Stockholms Hamnar är bra.

Landskronabaserade Ohlssons har växt från ett litet familjeföretag i Landskrona till en nationell aktör. Nu har företaget även tecknat avtal med Stockholms Hamnar angående tömning av sludge och skrubbvatten från fartyg.

Annons
 

Ohlssons verksamhet i region Mitt har tecknat avtal med Stockholms Hamnar angående tömning av sludge och skrubbvatten från fartyg. I uppdraget ingår även slamtömning och högtrycksspolning av oljeavskiljare, dagvattenbrunnar, tvättrännor och pumpgropar, inklusive transport till behandlingsanläggningar för rening och återvinning av restprodukterna.
– Det här är ett prestigefyllt uppdrag som vi är stolta över att ha vunnit. Vi ser till att tömningen sker på ett miljömässigt korrekt sätt så att inte de farliga ämnena når våra vattendrag., säger Lars Persson, avdelningschef för Ohlssons i region mitt.

Exakt hur stor affären är kan koncernchef Christer Ohlsson inte svara på.
– Inte på rak arm. Men det är en affär i mångmiljonklassen. Det kommer oerhört många kryssare till Stockholm varje år, säger Christer Ohlsson.

Det var han som startade Ohlssons 1998.
– Vi började i Landskrona och ett par år senare fick vi vårt första uppdrag utombys. Och sedan har det rullat på, säger koncernchefen.

Avtalet med Stockholms Hamnar gäller till och med år 2023, med möjlighet till förlängning på sex år.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser