Fyra SM-medaljer till Landskrona Simsällskap

Emil, Oskar och Linus här i landslagssammanhang.
Emil Hassling, Oskar Hoff och Linus Kahl iklädda landslagskläder.

Landskrona Simsällskap deltog den gångna veckan vid SM i Halmstad med den största truppen i föreningens historia. Hela 19 simmare var med och förde upp LS från 18:e till 8:e plats i riket i poängstriden jämfört med 2019 (inget SM simmades 2020).

Oskar Hoff höll för favorittrycket när han tog hem sitt andra senior SM-guld i karriären genom att slå OS-klara Robin Hansson på 100 fjäril. Tiden 53.97 är Oskar Hoffs tredje bästa tid. Han var även först i mål på 50 fjäril men blev dessvärre diskvalificerad för ett ryck i starten.

Emil Hassling slog två fina klubbrekord på 100 ryggsim (58.06) och 100 frisim (51.15). Båda loppen förde Emil upp på prispallen när han tog silver respektive brons. Han var även 5/100 från pallen på 50 bröstsim där han blev fyra med 28.90.

Linus Kahl gjorde ett fint lopp på 200 medley när han tog hem bronset med tiden 2:06.71. Utöver bronset fick han även med sig en 4:e, en 5:e och en 6:e plats hem i bagaget.

Linus var tillsammans med Oskar, Emil och Lucas Lindblom med i det lag som blev fyra i lagkappen 4×100 medley. Samma lag blev 7:a på 4×200 frisim. På 4×100 frisim byttes Lucas plats mot Alfred Christensson och hamnade på 6:e plats. Det blev klubbrekord i samtliga lagkapper.

Lucas Lindblom var även han med i tätstriden på sin paraddistans 200 bröstsim. Han gjorde sin vana trogen ett stabilt lopp och blev femma på SM.

Elin Johannesson blev 8:e tjej på 1500 frisim på SM. 1500 är det längsta och kanske det tuffaste av loppen som simmas i bassäng.

Emelie Ek-Wärn slutade på 8:e plats på JSM på 100 ryggsim. Hon har sin stora utmaning framför sig när Sum-Sim äldre går av stapeln i Kungsbacka om en dryg vecka.

– Vi är nöjda med placeringen i poängstriden och mycket nöjda med klättringen jämfört med senast det begav sig 2019. Med stolpe in hade vi haft ytterligare 3-4 medaljer med oss hem, men ibland har man inte hundradelarna på sin sida. Det som gläder mig mest är att SM-truppen har vuxit drastiskt de senaste åren. Detta bådar gott inför kommande år, säger chefstränare David Söderstjerna.

Till arkivet