Annons

Handlare riskerar konkurs efter hackerattack

Ahmed Gültekin tillbringar dagarna med att sitta på en stol utanför Good Food för att informera kunder om att man har stängt.

Ett flertal butiker har drabbats av den landsomfattande hackerattacken som låst kassasystem. I Landskrona handlar det om Coops butiker samt Good Food på Stenorsvägen. Och för den sistnämnda butiken närmar sig gränsen för vad man klarar av.

Annons
 

När Landskrona Direkt kommer till Good Food på tisdagsmorgonen så sitter Ahmed Gültekin på en stol utanför och informerar om att det är stängt.
– Det började med att en kassa slogs ut sent på fredagseftermiddagen och strax efter slogs även kassa nummer två ut. Vi kunde dock använda kassan i vårt café fram till stängning men när vi skulle slå ut dagskassan så var det helt kört, säger handlaren uppgivet.

 Ahmet Gültekin berättar att han fått information om att den försäkring de har inte täcker denna typ av förluster.
– Det har jag hört. Men när jag läser vårt avtal så säger det något annat. Och klart är att om det tar lång tid så måste vi ha hjälp, säger han.
– Vi har ju inte samma ekonomiska muskler som Coop. Vi klarar en vecka till. Sedan blir det konkurs.

Även Stora Coop vid Österleden är stängt. Precis som Coop-butikerna på Östervångs Plan och på Remigatan. Coop Borstahusen är dock öppen. Det går emellertid inte att betala i kassan.
– Där kan man betala med en app som heter Scan&Pay. Den laddar man ner till sin telefon och betalar med. Det finns personal på plats som hjälper till, meddelar Coops presstjänst.

Även Stora Coop på Österleden har tvingats att stänga på grund av den pågående hackerattacken.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser