Tarabband följer upp succé på Rådhustorget

Pressfoto
Pressfoto

Fredagskonserterna på Rådhustorget ser ut att bli en succé. Landskronaborna gick man ur huse för att roa sig i det fina vädret. Och många av dessa såg bandet Fröken Elvis rocka loss på Rådhustorget. Det lär inte bli mindre kommande fredag, den 9 juli. Då är det malmöbaserade Tarabband som tar sin publik på en multikulturell resa genom ljudlandskap som härstammar från Bagdad – via Paris och Medelhavet, en avstickare i Kairo för att sedan komma tillbaka till den skånska myllan.

Tarabband leds av karismatiska frontkvinnan Nadin Al Khalidi, som år 2001 flydde från krigshärjade Irak till Sverige, vars texter präglas av känslostormar och vikten av att hitta kärleken mellan alla kulturer. Bandets säregna folkmusik som mixar västerlandet med mellanöstern är medryckande och beroendeframkallande, en mix som hyllats av många.

Boka din gratisbiljett här.

Till arkivet