Annons

Thulin-cruisen inställd

Det blir ingen regelrätt cruise på fredagskvällen.

Tidigare i veckan skrev vi om att Motorhistoriska Klubben i Skåne arrangerar en cruise med 200-300 bilar på fredagen. Allt har dock fått läggas ner på kort varsel. Det är Länsstyrelsen som satt stopp.

Annons
 

Kalle Håkansson, projektledare för Thulinträffen förklarar.
– Ansökan skulle varit inlämnad fyra månader innan arrangemanget. Men eftersom vi inte visste hur det skulle bli med corona så avvaktade vi till den 1 juni, säger han med en tydlig besvikelse i rösten.
– Vi fick ok från polisen igår men idag ringde dom från Länsstyrelsen och sade stopp.

Projektledaren menar också att det varit en kommunikationsmiss hos dom själva.
– Det är första gången jag ansvarar för cruisingen och jag trodde att det räckte med att söka tillstånd hos polisen. Det är ju i Landskrona vi ska köra. Ansökan ska dock av någon anledning skickas till Länsstyrelsen, säger han.

Är det då något som hindrar entusiasterna från att köra i eftermiddag ändå?
– Precis den frågan ställde jag också. Då sa dom att vi gärna får köra. Men inte i grupp. Jag undrade vad som menades med det. Då svarade hon att man inte får köra i grupp i akt och mening med att visa upp sina bilar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser