Fastigheter för över 100 miljoner kronor byter ägare

Signatur Fastigheter AB med säte i Limhamn ska köpa åtta bostadsfastigheter i centrala Landskrona. Priset ligger på 105 miljoner kronor. Totalt rör det sig om en total uthyrbar yta om cirka 6 036 kvadratmeter, fördelat på 84 lägenheter. Vilka fastigheter det rör sig om är hemligt tills affären är helt avslutad.

Sedan tidigare äger bolaget tre fastigheter på Öster och två på väster.
– Vi stärker härmed vår närvaro i Landskrona, en ort vi tror starkt på inför framtiden. Fastigheterna erbjuder möjlighet till att dels applicera våra standardhöjningsmodeller för lägenhetsrenoveringar och dels förtäta med vindslägenhetsbyggnationer, skriver Dan Astrén, VD Signatur Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Fastigheterna tillträds under kvartal tre och affären är villkorad av finansiering.
– Eftersom alla papper inte är påskrivna ännu så kan vi, av respekt för säljarna, inte avslöja vilka fastigheter det rör sig om. Jag kan dock avslöja att de ligger i centrala Landskrona, säger Tomas Magnusson, transaktionsansvarig på Signatur Fastigheter AB.

Efter tillträde av de aktuella fastigheterna, och inklusive under året genomförda förvärv, uppgår Signatur Fastigheter AB:s fastighetsbestånd till cirka 1,4 miljarder kronor.

Till arkivet