Annons

Gamla perronger blir uppställningsplatser

De gamla perrongerna vid den före detta järnvägsstationen är helt överväxta. Snart kan platsen dock byggas om till en uppställningsplats för bussar.

Igår skrev vi om utvecklingsarbetet på Skeppsbrokajen samt framtida planer på det spårområde som sträcker sig från hamnen upp mot den före detta järnvägsstationen. Klart är att det finns långt gångna planer på att det blir en bussuppställningsplats vid de gamla perrongerna.

Annons
 

Perrongerna 8-10 som ligger längst med Österleden är helt igenväxta. Snart kommer det dock att rensas upp rejält. Tanken är att perrongtaket ska fixas till och vägar ska byggas in från Österleden.
– Ja, det stämmer. Vi har en pågående dialog med Trafikverket om att flytta bussuppställningen till läget för Pågatågen vid gamla järnvägsstationen parallellt med Österleden. Spår 8-10 utmed perrongtaket är den yta vi undersöker om möjlig att använda och omvandla. Här hade bussarna hamnat på ett centralt läge nära gågatorna och restaurang-, service- och handelsutbudet, säger Johan Nilsson, chef för stadsbyggnadsförvaltningen i Landskrona stad.

Han betonar dock att det inte kommer att påverka busstrafiken till Skeppsbrokajen.
– Det kommer fortsatt finns hållplats nere på Skeppsbrokajen för boende och resenärer till Ven, så det förändras inte. Endast att den ytkrävande uppställningen flyttar upp till den gamla stationsläget. 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser