Annons

SM i fotbollsfreestyle avgörs på Rådhustorget

2018 avgjordes SM i fotbollsfreestyle på Puls Arena. På torsdag avgörs SM på Rådhustorget.
Foto: Daniel Glantz-Persson

På torsdag, den 1 juli kommer Sverigeeliten göra upp om titeln som svensk mästare i fotbollsfreestyle i Landskrona. Tävlingen avgörs på Rådhustorget. Kvalet börjar klockan 13 och två timmar senare möts de 16 bästa i en final.

Annons
 

Mitt under fotbolls-EM ska en svensk mästare koras i fotbollsfreestyle när SM går av stapeln på Rådhustorget i Landskrona med först ett kval klockan 13:00 och sedan slutspel och final som börjar 18:00. Bakom arrangemanget står det svenska freestyleförbundet SweFFC tillsammans med Landskrona stad och Cityidrott.
– Det man kan förvänta sig av SM är fotbollsfreestyle i hög klass från Sveriges elit, som sträcker sig i ålderspann från 14 till 26 år, säger Philip Warren Gertsson, Projektledare för SM.

Alla deltagare tävlar mot varandra en mot en och bedöms sedan av en jury, vem av deltagarna som går vidare till nästa runda. Detta görs hela vägen fram till dess att man korar en vinnare av tävlingen.
– Det är utslagsbattles där endast vinnaren går vidare till nästa runda och detta görs hela vägen till final så varje match är väldigt viktig för de tävlande.

Årets jury består av kunniga freestyleutövare från både Norge och Danmark som ska utse en ny svensk mästare.
– Det kommer finnas möjlighet för familjer, ungdomar och allmänheten att se hela tävlingen live på plats på Rådhustorget där publiken kommer spridas ut på hela torget för att kunna uppleva detta på bästa möjliga sätt så vi hoppas att det blir en upplevelse för alla, avslutar Philip Warren Gertsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser