Musikstoppet sätter stjärnglans på sommaren

M Kim
Mikael Jepson och Kim Berkhuizen  med sin disco-flakcykel.

– Vi är sjukt peppade på att sprida glädje och musik under några dagar i juli, säger Kim Berkhuizen och hoppar nästintill jämfota sidan om en glampimpade disco-flakcykel. Grejen är att han och gitarristen i The Ark, Mikael Jepson ska trampa runt till utvalda platser  i det sommarfagra Landskrona och bjuda på DJ-set direkt från cykeln.

Musikstoppet är ett ambulerande evenemang där musikern och designern Mikael Jepson tillsammans med konstnären Kim Berkhuizen ger sig ut i Landskrona med sin minst sagt bling- och glamutsmyckade lådcykel.
– Vi har ateljéer intill varandra på Rådhuset och kom att snacka om att göra något kul tillsammans i sommar. Och idén till Musikstoppet var född, berättar Kim Berkhuizen.

– Jag tycker vi tejpar lite till, säger Mikael Jepson i full färd med att ge cykeln den sista finishen.

– Jag har en fäbless för tejp, bedyrar han samtidigt som Aimo Nietosvuori tidigare chefsdesigner vid Jie Keramik kommer förbi och nyfiket beskådar all kreativitet som sprudlar på trottoarkanten.
– Det har ni fått till riktigt bra, berömmer han.

Discokulor, tofsar, svart rockigt tak, högtalare och inte minst en DJ-kontroller pryder ekipaget. Samt förstås massor av blingbling.
– Sen ska vi ha plats till en rökmaskin och såpbubbelmaskin i lådan här, säger Kim Berkhuizen och öppnar en dubbeldörr som är tänkt att vara vänd mot publiken.

Den 1, 8 , 10 juli är det tänkt att Musikstoppet ska dyka upp vid Venterminalen, Storan – det vill säga den nya stora lekplatsen i Karlslundsområdet, på Lill-Olas, vid Skateparken (Lagunen) samt vid de nya boulebanorna i Slottsparken och på Nyhamn samt på Rådhustorget.
– Dagarna är preliminära. Regnar det så skjuter vi upp till nästa soliga dag, avslutar Kim Berkhuizen innan det är dags för cykelns första soundcheck.

Och jodå, det lätt riktigt bra över hela Stadsparken och rent av upp till redaktionen.

Aimo Nietosvuori stannar till och beskådar ”mästerverket”.
Dags för ytterligare tejp-pimp.

Till arkivet