Annons
Onsdagen den 8:e december
Dagens namn: Virginia

Titta på museets samlingar hemifrån

Hatten har använts av fru Anna Pettersson på 1920-talet och skänktes till museet 1943.
Foto: Landskrona museum.

Sedan några veckor tillbaka finns Landskrona museums samlingar sökbara i Digitalt Museum, en tjänst där du kan söka i svenska muséers samlingar. Till exempel finns över 700 000 foton från Landskronas historia att söka bland. Förutom bildarkivet har fler delar av Landskrona museums samlingar digitaliserats. Nu finns över 35 000 föremål och 3 700 konstverk med anknytning till staden och dess omgivningar i Digitalt Museum.

Annons
 

 –  Vi kommer successivt att fylla på med ännu fler föremål. Det som kommer bli tillgängligt framöver är resten av konstsamlingen, samlingarna från vårt pappersarkiv, Sveriges arkiv för reklam och grafisk design samt från Landskrona Foto, säger Johan Dahlén, avdelningschef på kulturförvaltningen.

Förutom samlingarna kommer det finnas digitala utställningar och artiklar om enskilda objekt eller samlingar av föremål. Redan nu kan du ta del av en digital utställning som är en spegling av den fysiska utställning Fragment som visas på Landskrona museum.

–  Vi är så glada över att kunna visa upp alla fina föremål vi har i våra samlingar, även för de som inte kan ta sig till muséet. Det är ett stort arbete att digitalisera så många föremål, men vi gläds åt att vi har kommit så här långt. Finner ni inte vad ni söker – hör av er så hjälper vi er gärna, säger Johan Dahlén.

Du hittar Landskrona museums samlingar på digitaltmuseum.se, sök på ”Landskrona”.

Målet med Digitalt Museum är att museernas samlingar ska vara tillgängliga för alla intresserade, oavsett tid och plats. Digitalt Museum finns i Norge och i Sverige, och hittills finns 82 muséer representerade, bland dem exempelvis Nordiska muséet, Skansen och Tekniska muséet.

I arkivet finns mängder av intressanta fotografier. Som här ett foto av Emil Ragnar Borg Mesch – 1900 Skeppsbrokajen.

Landskrona stads konstsamling återfinns snart i sin helhet på DigitaltMuseum.
Här Landskrona museums konstverk av Nell Walden “Japanischer Garten”.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser