Annons

Boken om borgmästaren kommer efter sommaren

Christer Strandberg kollar på bilder tillsammans med Landskrona Direkts Håkan Karlsson under övervakning av Karin Strandberg, Lennart Söderberg och Monika Nordengren.

Hösten 2017 släppte kommunfullmäktiges före detta ordförande Lennart Söderberg boken 99% En nästan sann historia. Den bygger på hans liv fram till år 2006. Efter sommaren kommer en ny del som sträcker sig från 2006 då han blev kommunfullmäktiges ordförande, eller borgmästare som han själv kallar det, till 2020.

Annons
 

På torsdagseftermiddagen fick redaktionen besök av Lennart Söderberg med sambon Monika Nordengren samt Christer och Karin Strandberg vilka layoutar boken. Anledningen till besöket var att de efterlyste bilder till den nya boken.
– Nu är allt skrivet och levererat till Christer och Karin, säger Lennart Söderberg.  

Det var dock långt ifrån självklart att det skulle bli en andra bok.
– Jag avslutade första boken med att det kommer en andra bok om hälsan står mig bi. Och det var nära att det inte blev någon. Cancern har tagit ut sin rätt. Men jag fick en ny chans i livet. Sakta men säkert har jag fått ihop allt, säger Lennart Söderberg.
– Det svåraste var att hitta kraften till att skriva en bok till.

I den första boken var det mycket lite politik. Det har han ändrat på till den nya boken.
– Det handlar mycket om borgmästeriet, säger Lennart Söderberg.
– Man kan väl säga att boken är en typ av manual som beskriver hur man ska uppträda. Jag är noga med att inte skriva skit om andra. Det gjorde jag inte i första boken och det gör jag inte i den andra heller. Den innehåller dock humor och det är viktigt.

Lennart Söderberg hoppas att boken ska bli klar efter sommaren och Christer Strandberg nickar på huvudet.
– Det ska vi klara. Leveransen av texterna var perfekt. Det är bara att sätta igång direkt. Vi vet hur Lennart vill ha det, säger Christer Strandberg.
– Det är så jag och Karin jobbar. VI försöker alltid vara lyhörda för hur författaren vill ha det.

Precis som förra boken så kommer den ut i en upplaga på 500 exemplar. Överskottet på den första har gått till cancerforskning.
– Men så kommer det inte att bli med den nya. Till skillnad mot den första boken så kommer denna att säljas i boklådor. Det kostar. Jag gissar att jag själv kommer att få betala 50 kronor per bok som säljs, säger Lennart Söderberg och skrattar.

Han hoppas dock att den ska sälja slut.
– Boken har ju ett begränsat upptagningsområde. Men jag tror att de som är politiskt intresserade vill läsa den. Sen är det ju kul att ha del två om man nu har ettan, tror författaren.
– Kan man våga hoppas på att de sista säljs som julklappar?

Med tanke på att den första boken heter 99% En nästan sann historia så undrar man om allt är sant i den nya boken.
– Nej för fan, det skulle ju inte sälja, säger Lennart Söderberg och skrattar glatt.

Frågan är då vad den nya boken ska heta.
– Det håller vi på att fila på ännu.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser