Shakespeare på Citadellets borggård

Lördage
Lördagen den 12/6 och söndag den 13/6 har du chansen att skåda Kulturskolans uppsättning av Romeo och Julia.

På lördag och söndag spelas klassikern Romeo och Julia på Citadellets borggård i Landskrona. Det är Kulturskolans teaterelever som spelar upp en komprimerad version i gatuteaterformat av pjäsen. Under 40 minuter bjuds publiken på en promenadföreställning i 1500-talsmiljö. I centrum står den berömda kärlekshistorien i bjär kontrast till fejden mellan deras båda familjer Montague och Capulet.  För regin svarar Aslög Hildebrand.

– Det känns väldigt kul det här. Dels att Folkhälsomyndighetens nya restriktioner möjliggör att våra elever kan börja uppträda live igen. Men också för mig personligen då det är, nästan på dagen, 40 år sen amatörteaterföreningen Harlekin hade premiär på sin pjäsuppsättning av Paris! Paris!! Också den med borggården som spelplats. En föreställning som jag medverkade i som skådis och musiker, säger Kulturskolans producent Peter Cemjack.

Det ges tre föreställningar båda dagarna kl.14.00, kl.16.00 och kl.18.00. Det är fri entré men på grund av gällande restriktioner så krävs biljett för att se föreställningen.

Biljetter till föreställningarna bokas på kulila.se. Det finns 50 biljetter till varje föreställning. Personer med trötta ben/fötter tar med fördel med sig en stol eller filt. Publiken hälsas hjärtligt välkomna.

 

Till arkivet