Annons

Historiskt mål av Nielsen förde BoIS till seger

Nicklas Nielsen gjorde BoIS 1-0 mål efter en kvart spel. Arkivfoto: Nisse Nilsson.

Tre riktiga godbitar till mål och en i övrigt stabil insats förde Landskrona BoIS till en 3-1 seger i toppmatchen mot GAIS på Gamla Ullevi i Göteborg på tisdagskvällen.

Annons
 

Solen strålade och de 500 i hemmasupportrarna sjöng så det stod härliga till när BoIS idag gästade GAIS på  Gamla Ullevi. Matchen var en kvart gammal när Nicklas Nielsen med en välriktad och hård slagen frispark såg till att skriva in sig i historieböckerna. Bollen seglade in i mål till 1-0 för Landskrona BoIS. En delikatess som involverade BoIS mittbackar Andreas Murbeck och Viktor Wihlstrand som bildade en egen skymmande mur framför GAIS målvakt.
Den idag 28-åringe Nicklas Nielsen var tonåring när han senast gjorde mål i landets näst högsta serie. 11 år har gått sedan han senast nätade i Superettan och bakgrunden känner de flesta till. Den rehabiliterade fotbollsinvaliden fick alla framför TV-apparaterna att rysa av välbehag. Buster, Rekordmagasinet i all ära – detta var på riktigt!

De för dagen blåtröjade skånska  uruguayarna föll sedan tillbaka och bevakade ledningen halvleken ut,  Fem minuter in i andra halvlek får BoIS en hörna från höger. Bollen dimper till slut ner hos Melker Heier strax utanför straffområdet. Mittfältaren visar på högsta klass när han med en yttersida skapar sig läge – trycker till och får se bollen smitta in vid målvaktens högra stolprot.
2-0 till BoIS.
– Jag får testa mer, sa en glädjesprudlande Melker Heier efter slutsignalen.

BoIS-mittfältaren med nummer 15 på ryggen imponerade redan under försäsongen med sitt kloka spel och nu tycks han ha blommat ut ordentligt.
– Jag har börjat våga mer, förklarade han och hyllade samtidigt laginsatsen.
– Det är kontrollerat och vi förtjänar de tre poängen idag.
På frågan hur långt det kan bära tvekade han inte att svara ”Hur långt som helst, om vi spelar som idag”.

Hemmalaget skulle dock se till att skapa nerv och spänning enda in i kaklet.
Med fem minuter kvar av ordinarietid reducerade GAIS genom Adam Egnell som påpassligt höll sig framme efter att Amr Kaddoura i BoIS-målet boxat bort ett inlägg.

I den sista och fjärde tilläggsminuten kunde dock Filip Ottosson sätta punkt för matchen framspelad av Erik Pärsson. 3-1 tar BoIS upp till en tredjeplats i tabellen och lovorden fortsätter att hagla över nykomlingen.
 
På lördag klockan 15 är det dags för 500 lyckligt lottade årskortsinnehavare att se BoIS ta emot Brage på Landskrona IP.
 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser