Grill-SM i Landskrona i september

Ulf Nietosvuori från Restaurang Sirius och LA BBQ Team ser fram emot att SM i grillning avgörs på hemmaplan och naturligtvis hoppas han på en guldmedalj.
Ulf Nietosvuori från Restaurang Sirius och LA BBQ Team ser fram emot att SM i grillning avgörs på hemmaplan.

Helgen den 18-19 september kommer att bli något extra för alla matälskare. Då kommer nämligen Skånes Matfestival att gå av stapeln på Citadellområdet. Finalen på helgen går på lördagen och söndagen då SM i grillning avgörs. Naturligtvis kommer hemmalaget LA BBQ-Team att ställa upp.

Egentligen var det meningen at Skånes Matfestival skulle hållas i Landskrona nästa helg. Men på grund av pandemin har arrangörerna valt att flytta fram allt. Och nu kan Landskrona Direkt avslöja att festivalen kommer att hållas på Citadellområdet den 18-19 september.

Besökarna kommer att kunna ta del av det allra senaste och bästa av skånsk mat- och dryckeskultur. Dessutom kommer besökarna att kunna bevittna Grill-SM, en tävling som det bokstavligt talat osar hett om.

LA BBQ-Team är ett av lagen som är självklara nu när tävlingen avgörs på hemmaplan.
– Det ska bli fantastiskt roligt, säger lagets kapten Ulf Nietosvuori.

Teamet har tre SM bakom sig.
– Vi har kommit trea totalt vid ett tillfälle och blivit fyra de andra två. Nu är det bara att jaga, säger grillmästaren och skrattar.

LA BBQ-Team har även tävlat i VM och EM och har då skaffat många kontakter runt om i världen.
– Ja och därför har jag bjudit in lag från exempelvis Holland och Danmark. Det kommer att bli en fantastisk tävling, säger Ulf Nietosvuori.

Till arkivet