Annons

Fler försäljningar av villor i Landskrona än på sex år

Villapriserna i Landskrona låg under  mars-maj 2021 strax under snittet i Skåne.

Mellan mars och maj såldes 84 villor i Landskrona kommun. Det är fler än någon tremånadersperiod sedan 2015.  Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

Annons
 

De sålda villorna i Landskrona kommun hade ett genomsnittligt pris på 3,8 miljoner kronor. I fjol gjordes 69 affärer vid den här tiden på året. I hela Skåne såldes 2 573 villor för i snitt 4,2 miljoner kronor.

Statistiken visar även på en kännbar prisuppgång i Landskrona. Medelpriset på försäljningarna av villor i kommunen var 5 procent högre än för tre månader sedan. Även i hela Skåne ökar villapriserna. I hela länet noterades en prisuppgång på 8 procent.

Uppåt för bostadsrätter
Även priserna på bostadsrätter har gått upp. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 6 procent i Landskrona vilket i sig är samma ökning som Skåne i stort. Sammanlagt såldes 117 bostadsrätter i Landskrona kommun mellan mars och maj till ett genomsnittligt pris på 2,0 miljoner kronor. I fjol gjordes 105 affärer vid den här tiden på året. I hela Skåne såldes 5 038 bostadsrätter för i snitt 2,3 miljoner kronor.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser