Annons

IF Lejonet skapar träningsläger för elitklubbar

IF Lejonet fixar träningsläger för elitklubbarna Mora IK och Timrå IK.

Landskronas ishockeystolthet IF Lejonet är på hugget, detta trots att det den gångna säsongen varken blev hackat eller malet.
– Det var en kämpig säsong där i stort sett alla matcher varit inställda och en hel massa restriktioner har gjort det svårt för våra barn och ungdomarna att bedriva sin ishockey på ett normalt sätt, säger Mattias Pålsson, ungdomsvarig i klubben strax innan han avslöjar att hela fem svenska elitlag kommer till Landskrona ishall i sommar.

Annons
 

Lejonet bjuder på en hel knippe intressanta hockeynyheter när försommarvärmen är som bäst. Klubben ser exempelvis ljuset i tunneln gällande istider.
– Just nu slutför kommunen förhandlingar om en andra isyta som bör vara tillgänglig från september vilket är oerhört positivt som tillfällig lösning för oss och konståkningsföreningarna samt allmänhetens åkning, säger Mattias Pålsson.
Att det rör sig om isen på Curla som ska användas fram till dess att en ny ishall kan presenteras i Karlslund torde inte vara någon hemlighet.

Comeback för träningsläger i Landskrona
Genom åren har flera elitlag inom olika sporter förlagt sina träningsläger till Landskrona. På senare år har det varit mer tunnsått på den fronten. Detta är något IF Lejonet nu tänker råda bot på.
– Vi välkomnar Timrå IK på träningsläger vecka 32. Träningslägret kommer att pågå parallellt med vår egen camp för barn- och ungdomsspelare, säger Mattias Pålsson som lyckats knyta elitserielaget till ett läger i stan mycket tack vare att i Timrå IK återfinns den tidigare styrelsemedlemmen  i Landskrona BoIS, Jonas Torines som klubbchef.

– En riktigt höjdpunkt för Lejonets medlemmar och landskronaborna blir träningsmatchen den 13 augusti då Timrå IK tar emot Malmö Redhawks i Karslundshallen.

Kan IF Lejonet arrangera ett träningsläger för ett SHL-lag kan de väl även arrangera ett sådant för ett Allsvenskt hockeylag, tycktes man resonera, så under vecka 34 välkomnar Landskronaklubben Mora IK på träningsläger.
– Då kommer det att spelas två stycken matcher i Karlslundshallen. Allsvenska Kristianstad och division 1 laget Halmstad Hammers svarar  för motståndet.

Även i dessa klubbar hittar vi Landskronakopplingar. Kristianstad IK:s  huvudcoach är ingen mindre än Lejonetfostrade Mikael Gath och i Halmstad Hammers hittar vi de tidigare ”Lejonen”  Melker Iversen och Karl Påhlsson. I Mora IK spelar dessutom Lejonetfostrade Filip Lennström.
– Vi  ser verkligen fram emot att få vara medarrangör till Mora IK´s träningsläger, säger Mattias Pålsson och skickar samtidigt en uppskattande tanke till kommunen för deras support.

–  Nu gäller det att få till en riktigt bra is framåt vecka 30-31 så att den är i toppskick vecka 32 och framåt. Landskrona Stad har en stolt tradition som lägerstad för föreningsverksamhet under många år, de senaste åren har detta minskat men med Karslundsområdets uppfräschning och tillbyggnader kanske vi kan hoppas på en blomstrande lägerverksamhet framöver, hoppas Mattias Pålsson och tillägger.
–  Detta är en bra sak för det lokala näringslivet där lagen kommer att bo på mötesplatsen Borstahusen, kvarteret Erikstorp kommer att stå för maten och så vidare.

IF Lejonet kommer ut med mer information när det närmar sig gällande biljetter och matchtider och annat som hör lägret till.
– Restriktionerna från myndigheterna kommer att styra över möjligheterna till publik men vi hoppas kunna fylla hallen så mycket det är möjligt till dessa matcher. Vi hoppas också på en bra uppslutning från sponsorer som vill vara med och synas i samband med dessa event, avslutar Mattias Pålsson.

Noterbart i sammanhanget är att IF Lejonet till kommande säsong  som startar i september har lag från hockeyskolan till äldsta juniorlag och frågan är om vi inte kommer att få se ett A-lag till säsongen 2022-2023? Det får bli sportredaktionens stalltips.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser