Annons

Boende evakuerade vid vindsbrand

Som tur var så var syretillförseln till vinden begränsad vilket innebar att skadorna inte blev så stora vid söndagmorgonens brand på Skolallén.
Foto: André Tajti, AT-Foto.se

De boende i en fastighet på Skolallén evakuerades i samband med en vindsbrand tidigt på söndagsmorgonen. Brandkåren var snabbt på plats och lyckades förhindra en storbrand.

Annons
 

Det var klockan 04.26 på söndagsmorgonen som larmet nådde brandkåren i Landskrona.
– När vi hade evakuerat så tog sig rökdykare upp på vinden och bröt sig in genom en ståldörr och lokaliserade branden till ett vindsförråd. Det brann ganska rejält, säger André Bengtsson, vakthavande brandingenjör.

Elden kunde dock släckas ganska omgående och skadorna var begränsade till vinden.
– Vi fick inte rök-, vatten- eller brandskador i lägenheterna och det är vi tacksamma för. Det kunde slutat mycket värre, säger André Bengtsson.
– Eftersom allt var stängt in till vinden och att det inte lyckades brinna genom taket betydde att syretillförseln var begränsad. Och det var tur. Annars kunde vi fått en brand liknande de på Koppargården och Silvergården förra året.

Vad som orsakat branden är oklart.
– Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning av platsen för att försöka reda ut vad som orsakat eldsvådan, avslutar André Bengtsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser