Stjärnor kommer till Landskrona i sommar

Niclas Lundblad berättade med inlevelse vad som är på gång i Landskrona i sommar.
Projektsamordnare Niclas Lundblad berättade med inlevelse vad som är på gång i Landskrona i sommar. Evenemangssamordnare Thomas Jönsson och tillväxt- och kommunikationschef Anna Classon.

På fredagen presenterades programmet för sommarens evenemang i Landskrona. Höjdpunkter är konserter på Rådhustorget med artister som Tingsek, Tarabband och Eva Eastwood. Dessutom blir det picknickkonserter i Slottsparken med bland annat Sofia Karlsson, Jennie Abrahamsson och Daniel Lemma.

Sakta men säkert återgår livet till det normala efter den pandemi som hållit världen i ett järngrepp i drygt ett år. Ett bevis för detta är att Landskrona stad planerar ett stort antal evenemang i sommar. Allt kommer dock att ske under kontrollerade former.
– Vi har ju att förhålla oss till de restriktioner som råder. Därför kommer det att finnas en del begränsningar, säger Thorsten Karlén, evenemangsansvarig för sommarens arrangemang.
– Vi är många som har längtat efter en sommar med musik och underhållning. Vi är stolta över att erbjuda konserter i många olika genrer och evenemang för både barn och vuxna, samtidigt som vi gör det på ett ansvarsfullt sätt. Jag hoppas många Landskronabor kommer att uppskatta detta, säger tillväxt- och kommunikationschef Anna Classon.

Gatuartister i stadskärnan
Varje lördag från den 19 juni till 14 augusti mellan klockan 12–14 kommer Landskronas stadskärna gästas av kreativa musikframträdande och spännande gatuartister som rör sig från Rådhustorget via Östergatan och Järnvägsgatan till Skulpturparken vid konsthallen. 

Musikstoppet
Musikstoppet är ett annat ambulerande evenemang där gitarristen i The Ark, Mikael Jepson, och konstnären Kim Berkhuizen ger sig ut i Landskrona med en utsmyckad disco-flakcykel och arrangerar DJ-set med olika stilar på platser runt om i Landskrona som vid Ven-terminalen, på Borstahusens strand och vid lekplatsen Storan i Karlslund.
– Det kommer säkert också att dyka upp någon gäst, tipsar Niclas Lundblad, projektsamordnare för sommarens evenemang.

Även om det kommer att finnas aktiviteter i hela staden så är det på Rådhustorget och i Slottsparken som tyngdpunkten ligger. Under juli månad bjuds det på fredagskonserter på Rådhustorget och i augusti är det Sommar i Slottsparken som står på programmet.

Fredagskonserter på Rådhustorget
Rådhustorget kommer förvandlas till ett sommartorg under juli månad med extra ytor för stadens invånare och besökare att slå sig ner på. Varje fredag i juli kryddas detta med kvällskonserter med sittande publik inom ett avgränsat område. 

Här är programmet för Rådhustorget

 • Fredag 2 juli 19.00
  Fröken Elvis 
  Fem supermusiker gör egna versioner av Elvis klassiker. På svenska! De har turnerat flitigt, gästat många tv-program och bjuder på en underhållande, svängig och stämningsfull show.
 • Fredag 9 juli 19.00
  Tarabband
  Tarabbands musik går ut från Malmö, reser via Paris till Kairo och Bagdad – en resa som skapar bandets ursprungliga kompositioner och ljud. Nadin som är gruppens karismatiska frontfigur och vokalist flydde från Irak 2001 och kom till Sverige som flykting.
 • Fredag 16 juli 19.00
  Tingsek
  Tingsek har sedan tidigt 2000-tal gett sin publik svensk soul med influenser av amerikansk tradition. Den Skånebördiga sångaren, låtskrivaren och producenten Magnus Tingsek har nyligen släppt nya albumet ”Home”, som hyllas till skyarna av många kritiker.
 • Fredag 23 juli 19.00
  Malin, Jakob, Albin.
  Tre välkända unga artister turnerar tillsammans. Malin Christin debuterade med popdängan ”Salt i Såren” tillsammans med Myra Granberg förra året. En låt som har spelats varm på P3. Jakob Karlbergs karriär kometstartade med hiten ”Fan Va Bra”. En låt som många förknippar med sommar. Albin Johnsèn slog igenom med superhiten ”Din Soldat” och har släppt flera album.
 • Fredag 30 juli 19.00 
  Eva Eastwood
  Hon hämtar inspiration i 50-talets rock n´roll. Med en patenterad röst som osar av 50-tal har hon varit en klippa i den svenska rockabilly-världen i 20 år. Hon har skrivit över 800 låtar och det är inte för inte som Eva Eastwood kallas för Sveriges okrönta rockabillydrottning.

Sommar i Slottsparken
Slottsparkens scen är en speciell plats för många Landskronabor. I sensommarvärmen väcks den till liv igen när artister intar scenen för picknickkonserter under bar himmel. Man kan ta med egen picknick men enklare servering kommer också att finnas på plats. 

 • Fredag 6 augusti 
  18.00
  Orquesta Tangarte

  Varmt, känslosamt och på absolut högsta nivå. Argentinsksvenska tango-orkestern Tangarte för passionen från Buenos Aires till Slottsparkens scen i Landskrona. Med piano, stråkkvartett och bandoneon, och 20 år av turnerande i bagaget.
  20.00
  Daniel Lemma

  Med djupa rötter i amerikansk blues och soul skapar Daniel Lemma sitt eget varma uttryck. Fick sitt musikaliska genombrott 2001 med hiten ”If I used to love you” och har sedan dess släppt en rad album och turnerat flitigt. 
 • Lördag 7 augusti 
  18.00
  Sousou & Maher Cissoko 
  Denna hyllade Sydskånska/Sydsenegalesiska duo är en unik sammansmältning av musikalisk skicklighet, värme och utstrålning. I deras musik kombineras magnifikt koraspel och uttrycksfull sång med en rytmisk energi.
  20.00
  Fozzie Fanzine live!
  I samarbete med Fozzie Fanzine presenteras en riktig pop-karamell. Detaljerna släpps längre fram. Fozzie Fanzine är en hemmagjord popmusiktidning från Landskrona som nyligen vunnit priser internationellt.
 • Torsdag-söndag 12-15 augusti
  Circus I Love You
  Samtida cirkus med livemusik vars första föreställning ”Circus I Love You” blivit mycket omtalad och älskad av publik i hela Europa. Nu är de tillbaka med den nya energifyllda och mäktiga upplevelsen ”Utopia”. Akrobatik på internationell nivå, som roar, berör och får publiken att häpna.   Dessutom blir det prova-på-cirkus under dagarna de besöker Slottsparken.
 • Fredag 13 augusti
  18.00
  I’m Kingfisher
  Vinnare av ”Årets singersongwriter” vid Manifestgalan 2021. Americana-doftande låtar med en personlig röst och ett egensinnigt gitarrspel. Senaste albumet ”The past has begun” har hyllats även internationellt, och benämnts som ”Sveriges bäst bevarade hemlighet”.
  20.00
  Sofia Karlsson
  Med en katalog fylld till brädden av egenskrivet material såväl som tolkningar har hennes sång och musik landat mjukt i många tusentals lyssnares hjärtan runt om i landet. Sofia har genom åren vunnit fyra Grammispriser i Sverige och en i Danmark.
 • Lördag 14 augusti
  20.00
  Jennie Abrahamson
  Jennie Abrahamsons femte album ”Reverseries” hyllades av kritikerna, bland annat med full pott i Sonic Magazine. Det drömska och storslagna albumet rymmer det alldeles egna sound hon skalat fram skiva för skiva – en sorts enkelhetens pop, men där varje låt rymmer en hel värld.
Programmet presenterades på Rådhustorget på fredagsförmiddagen.
Till arkivet