Annons
Fredagen den 21:e januari
1.8°C 9.7m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

Historia skrivs på IP – BoIS damer möter HIF

Här är BoIS damlag som på fredag ska ta emot HIF i sin första tävlingsmatch någonsin.
Foto: Landskrona BoIS

På fredag skrivs randig historia på IP. Då spelar BoIS nya damlag sin första tävlingsmatch. Och för motståndet står ingen mindre än Helsingborgs IF. Dessutom kan hela 500 åskådare få se matchen på plats.

Annons
 

De mildrade restriktionerna gör att hela 500 åskådare kan bevittna den historiska fotbollsmatchen på fredag då BoIS A-damer tar emot HIF på idrottsplatsens A-plan.
– Det ska bli jätteroligt, en pangstart för damerna. Och det är stort för BoIS och hela staden, säger en jublande glad Michel Ekberg, klubbchef i BoIS.

Inga biljetter kommer dock att säljas på plats.
–  Nej, man får gå in på BoIS hemsida och köpa biljett. De kostar 50 kronor och man behöver inte vara medlem eller så. Biljetterna är till för alla som vill se matchen.

På tisdagen spelade BoIS damlag sin första träningsmatch genom tiderna. BoIS, som spelar i division 4, vann med 1-0 mot Hörby FF vilka tog steget upp till division 3 inför denna säsong. Historisk målskytt blev Ida Nielsen.
– Det var skönt att få en match i benen. Nu blickar vi framåt och fredagens premiärmatch, säger lagets tränare Richard Persson.

Det är alltså damernas första tävlingsmatch sedan laget bildades.
– Det stämmer. Och det häftigaste är att det även är första matchen någonsin för HIF:s damlag, informerar tränaren.

Eftersom allt är så nytt så har Richard Person inte så mycket att ta fasta på gällande spel och motståndarna.
– Vi kommer att köra vår linje så gott det går. Sedan får vi se vad som händer under matchens gång. Därefter får vi ta match för match för att sedan göra en utvärdering längre fram.

Några av spelarna står på skadelistan. Dessutom är det tveksamt om Irma Kurtagic hinner hem. Hon är nämligen på ett landslagsuppdrag för Bosnien. Men Richard Persson är dock övertygad om att han kan ställa ett bra lag på plan.
– Det tuffa är nog anspänningen för tjejerna. Det kommer att sitta 500 åskådare på läktaren och se matchen. Det är sjukt häftigt. Det gäller dock att kunna förvandla anspänningen till något positivt. Gör dom det så blir det en riktigt rolig fredag, avslutar Richard Persson.

Köp biljett till matchen här.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser