Annons

Trafikverket åtgärdar problem i Glumslöv

Rastplatsen i Glumslöv ska ses över av Trafikverket.
Illustration: Google Maps.

Åkerier som använder rastplatsen som avställningsplats för trailers har blivit vardag på rastplats E6 i Landskrona, Glumslöv, det rapporterar Trafikverket som nu kommer att vidta åtgärder för att komma tillrätta med problemet.

Annons
 

I landet finns 270 rastplatser som förvaltas och sköts på uppdrag av Trafikverket.
Tanken med dessa är att öka trafiksäkerheten. Varje år orsakar trötthet hos förare trafikolyckor och med Trafikverkets rastplatser är det meningen att alla trafikanter som behöver ska kunna vila från bilkörningen och för yrkestrafikanter göra det enkelt att följa de lagar som finns om vilotider.

På E6 i Landskrona, Glumslöv har rastplatsen dock inte kunnat leva upp till detta menar man från Trafikverket.
– Den här rastplatsen är felanvänd. Det finns åkerier som ställer upp sina trailers under långa perioder. Det är inte alls det som är meningen med våra rastplatser, säger Louise Linderoth, åtgärdsplanerare på Trafikverket.

Beteendet på rastplatsen hindrar de som har behov från att pausa och riskerar därmed att påverka trafiksäkerheten. För att komma tillrätta med problemet ska Trafikverket nu göra flera ändringar på plats ibland annat Glumslöv.
–  Vi kommer att rita nya parkeringslinjer på rastplatsen för att förtydliga vad som gäller och vi håller på att se över de parkeringsbestämmelser som gäller på platsen för att på så sätt förhindra att man ställer upp sina fordon under längre perioder. Vi ser också över möjligheten att ha någon form av kameraöverbevakning på platsen, och just den insatsen är en del av det nationella pilotprojektet, säger Louise Linderoth, åtgärdsplanerare på Trafikverket.

Arbetet innebär att den del av rastplatsen som erbjuder parkering för tunga fordon delvis kommer att hållas stängd från och med idag och veckan ut. Däremot kommer verksamheterna vara tillgängliga och både personbilar och tunga fordon kommer kunna tanka och köra in och ut på platsen.
– När de här åtgärderna är på plats hoppas vi på bättre ruljangs så att fler ska kunna stanna på rastplatsen i Glumslöv för att sträcka på benen eller vila, för att sedan köra vidare på ett säkert sätt, avslutar Louise Linderoth.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser