Annons

Många bilinbrott den gångna helgen

Här är platserna för alla bilinbrott samt stölder av katalysatorer under vecka 21. Den stora markeringen i Karlslundsområdet motsvarar 4 brott.
Karta: Polisen

Den gångna helgen har ett stort antal bilinbrott ägt rum i Landskrona. Inte mindre än 19 bilar har haft påhälsning av tjuvar.

Annons
 

Under vecka 21 rapporterades hela 26 inbrott och stölder gällande motorfordon in. Några av dessa gäller dock stöld av katalysatorer och inte inbrott. 18 av de 26 brotten inträffade mellan natten mot fredagen och midnatten mot måndagen.
– Några av inbrotten har skett på Idrottsvägen men annars är det utspritt i hela tätorten, säger kommunpolis Jessica Mårtensson.

Det är såväl privatbilar som företagsfordon som råkat ut för tjuvar.
– Gällande de privata så har allt möjligt stulits. Det är kläder, väskor och annat som legat i bilarna och fångat tjuvarnas uppmärksamhet. Gällande företagsbilarna så är det mestadels verktyg samt någon dator som stulits, säger Richard Glantz på polisens informationsavdelning.

Just stölder från bilar har ökat de senaste åren.
– Ett tag så var det många inbrott runt Venterminalen men nu verkar det som att tjuvarna väljer olika platser, säger Jessica Mårtensson.

En av anledningarna till att brotten är många är att det är ytterst får tjuvar som åker fast och döms.
– Så är det. Jag vet att vi hade en som var misstänkt för ett tiotal inbrott i vintras eller höstas. Jag vet dock inte om han dömdes, säger kommunpolisen.

Det betyder dock inte att alla tjuvar går fria,.
– Ofta så döms personer för en rad mer eller mindre grova brott och ibland så bakas brotten ihop och då syns det inte i statistiken.

Vad görs då för att försvåra för tjuvarna?
– Det är ju väldigt svårt. Men det kommer snart upp kameror på Kasernplan. Det är ett steg i rätt riktning, avslutar Jessica Mårtensson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser