Annons

Smittspridningen halverad på två veckor

All information om Skånes olika vaccinationsställen och hur man bokar tid finns på 1177.se. Det är fritt fram att boka tid på vilken ort man vill.

På två veckor har smittspridningen i Landskrona nästintill halverats. Under vecka 18 rapporterades 139 nyupptäckta fall med i covid-19. Under vecka 20 var motsvarande siffra 74. Sammanlagt har nu 5582 landskronabor registrerats för smittan.

Annons
 

Enligt Folkhälsomyndighetens nationella databas för vaccinering mot covid-19 har hittills cirka 42 procent av Landskronaborna fått sin första vaccindos.  Vaccinationen av personer i åldern 50-59 år pågår för fullt i Skåne. Det som lokalt upprör många är att det fram till dags dato inte finns någon aktör i Landskrona för fas 4 som kommit i gång.

Två aktörer i Landskrona
Som vi tidigare berättat är det Doktor.se som kommer att ha en mobil enhet på plats när det är dags att påbörja den breda vaccineringen. Även Hälsomedicinskt Center på Industrigatan 68 kommer att vaccinera på sin vårdcentral. HMC kommer att börja vaccinera fas 4 under vecka 23 uppger man på sin hemsida.
– Vi släpper tider i HMC online veckan innan så snart vi får tilldelningsbeslut från Region Skåne, skriver man vidare.

Ikväll släpps nya tider för vaccination mot covid-19 hos vaccinationsmottagningarna runt om i Skåne. Bokningen är öppen för den som är mellan 50 och 59 år.

Denna vecka erbjuds sammanlagt 46 000 tider öronmärkta för vaccination av skåningar i åldersgruppen 50-59 år. 20 000 tider fanns tillgängliga i måndags, och från och med ikväll klockan 19 släpps fler tider. Tider kommer att finnas löpande, skriver Region Skåne i ett pressmeddelande på torsdagen.

Den som inte kan bli vaccinerad under den här perioden, till exempel på grund av sjukdom, kommer att kunna vaccinera sig senare. Alla som önskar bli vaccinerade kommer erbjudas vaccin och inom några veckor kommer alla mellan 50 och 59 år att ha kunnat boka en tid.

Lotteri med tiderna
Många upplever att bokningssystemet är svårt, med olika webbsidor för de olika vaccinationsmottagningarna, särskilt när många vill boka tid samtidigt. Region Skåne jobbar för fullt med att förbättra systemet och att göra det enklare att hitta och boka en tid, även om tiderna är begränsade av vaccintillgången.

Just nu vaccinerar tolv mottagningar runt om i Skåne gruppen 50-59 år. På måndag läggs ytterligare fyra mottagningar till. Om drygt två veckor är samtliga vaccinationsställen i gång i den sista fasen.

Läs mer:
Billy Magnusson covid-smittad

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser