Annons

Rätt rad i tipsomgång 8

Så var säsongens åttonde tipsrunda runt Citadellområdet arrangerad av Bangolfklubben Linjen avklarad
26
– Tisdagarna kommer ofta, säger Janne Lindell när det är dags att ge oss den rätta raden.
– Omgångens virusgåta ställde till det för många. “Regal lagerbyggnad med grönt ytskikt” är bra ett annat namn på Prinsesstårta. Att nunnorna på Solberga kloster på Gotland kunde hiva i sig dagsransonen på fem liter öl varje dag,  det fick väl bli en gissningsfråga fast alternativen var 8 och 11 liter. Hur stark ölen är framgår inte, berättar Janne Lindell. 

Annons
 

Den 15 juni är start för sista rundan innan sommaren.
– Det närmar sig rätt fort, så vi får väl hoppas på att sommaren också kan dyka upp. Förra veckan dök det upp 130 startande, det är inte bara vi som har aktiviteter. En del av våra trogna besökare saknades, och det är normalt. Vi är en bit över 200 som har gått, men alla kommer inte varje vecka och alla har inte fått sina sprutor. Men det kommer nya deltagare hel tiden och de är naturligtvis hjärtligt välkomna, avslutar Janne Lindell och redovisar följande facit för tipsomgången:

Rätt rad – runda 8.
1 2. Hane byter kön.
2 1. Bäckviken.
3 1. Nya Guinea.
4 1. Fem liter.
5 2. 1964 ( byggd på Öresundsvarvet )
6 X. Hollandaisesås
7 X. Afrika.
8 X. Indien.
9 X. Fotbollstränare.
10 X. Rotmos.
11 X. 1754.
12 2. Johan Ludvig Runeberg.

Virusfrågan; Prinsesstårta. Regal = prinsessa, lagerbyggnad=varvat grädde tårtbotten, med grönt ytskikt = marsipan

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser