Annons
Onsdagen den 8:e december
Dagens namn: Virginia

Havsresan utgår från Landskrona i sommar

I sommar förlägger Havsresan sin fältvecka till Landskrona. Foto: Jonny Magnusson, Helsingborgs Sportdykarklubb Delfinen.

Den 23 augusti samlas frivilliga dykare, forskare och experter från hela landet i Landskrona för bokstavligt talat gå till botten med hur sundet utanför Landskrona mår.

Annons
 

Det är den årligen återkommande Havsresan som i år kommer att slå läger i Landskrona. Under tidigare år har föreläsningar och utställningar med havsmiljön i fokus varit inslag under arrangörernas fältvecka. Filmer, bilder och resultat från dykuppdragen har därefter delats av projektet i sociala medier.

– I år ska vi dessutom plocka upp så mycket spökgarn vi bara kan. Vi har fått bidrag av Länsstyrelsen att göra detta under tre dagar, säger Klas Thermenius projektledare för Havsresan till Poul W Lorenzen på Facebookgruppen Landskronamat.

– Vi vill få människor att upptäcka och engageras av allt värdefullt som finns under ytan och på botten utanför vår kust. Det handlar om att se den unika havsmiljö som vi tillsammans måste ta hand om, sa Jonny Magnusson dykare och i Helsingborgs Sportdykarklubb Delfinen i samband med att Havsresans fältvecka var på Råå 2019.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser