Fängelse igen för grov kvinnofridskränkning

En 58-årig Landskronabo har dömts till ett års fängelse grov kvinnofridskränkning. Målsäganden är en kvinna som han haft ett längre förhållande med tidigare. De båda har även en gemensam son som är omhändertagen av socialtjänsten. Faktum är att mannen muckat från ett fängelsestraff på ett år och nio månader i juni 2020 för samma brott.

Mannen nekar till brott och påstår att det är målsäganden som slagit honom och inte tvärt om och att kvinnans skador uppstått då hon fallit omkull. Tingsrätten i Lund anser dock att det är ställt utom allt rimligt tvivel att målsäganden har utsatts för upprepad misshandel under den tid åtalet avser. Hennes uppgifter får stöd av de fotografier av skador och journalanteckningar om skador som åklagaren åberopat för de olika gärningsmomenten. Skadorna framstår inte som självförvållade utan har åsamkats henne av annan person.

Till arkivet