Vikenkonstnär ställer ut på Galleri Gamla Kyrkogatan

Eva Plume från Viken ställer ut i Landskrona för första gången. Foto: Jörgen Nilsson, Fotozon.se
Eva Plume från Viken ställer ut i Landskrona för första gången.
Foto: Jörgen Nilsson, Fotozon.se

På fredag är det dags för en ny vernissage på Galleri Gamla Kyrkogatan i Landskrona. Denna gång är det är Eva Plume från Viken som ställer ut i det lilla galleriet.

Efter att ha drivit café i Helsingborg i 22 år och barnen flyttat hemifrån så vaknade Eva Plumes konstnärsliv till liv.
– Det var när jag började fokusera på mig själv, mitt eget liv, som jag började måla. Det var på hösten 2017, säger konstnären.
– Och det tog fart direkt. Jag hade min första utställning samma höst.

Sedan dess har hennes konst kunnat beskådas runt om i Skåne.
– Jag har bland annat ställt ut i Kristianstad, Malmö, Skanör och Helsingborg. Och nu kommer jag till Landskrona för första gången. Det ska bli både kul och spännande, säger Eva Plume.

Hennes tavlor är oftast målade med akryl och är många gånger inspirerade av naturen.
– Jag planerar sällan mitt målande. Det är oftast spontant. Men min inspiration kommer mestadels från mina promenader. Jag har med mig kameran och fotar mycket och sedan målar jag.

Framför allt älskar Eva Plume att promenera i naturen.
– Min favoritplats är Öland. Dit åkte jag och kampade med familjen redan som liten och jag har fortsatt att åka dig. Det blir en tur varje sommar.

Fredagens vernissage är mellan klockan 17 och 20. Öppettiderna på lördag och söndag är 11-16 och på måndagen den 31 maj mellan klockan 10 och 17 är sista chansen att se Eva Plumes konst på Gamla Kyrkogatan 14.

Till arkivet