Annons
Onsdagen den 8:e december
Dagens namn: Virginia

”Musikbröder” från söder hyllar kärleken

I fredags var det premiär för Landskronabandet Southern Brothers hyllning till kärleken. Låten, som släpptes på Melody Records, heter Love, Love, Love. Förutom att Bosse Nilsson och Lars ”Lunkan” Lundgren spelar och sjunger så är deras familjer med på körsång.

Annons
 

Southern Brothers debuterade i Juni 2020 och har sen dess släppt musik med jämna mellanrum. Debutsingeln “Are You Ready” kom den 12 juni och efter den kom “Let’s Call It Love”. Dessa två följdes upp av singeln “Downtown” som har rönt mycket uppmärksamhet. “Downtown” tog sig även in på en hel del radiostationer, bland annat Sveriges Radio P4 och har spelats på där sen dess. Den 6 november kom “At This Time of The Year” som också fick en del radiospelningar och uppmärksamhet. Den mer akustiska “The Stars You and Me” släpptes i februari detta år.

Och nu har alltså Love Love Love lagts ut på diverse streamingtjänster.
– Vid förhandslyssningar har vi fått besked på att den påminner lite om “Downtown” med såväl Tom Petty som Jeff Lynne inspirerade gitarrer och sound. Men det är ju så med musik att alla uppfattar allt olika. Därför är det bara att lyssna och bedöma själv, säger Bosse Nilsson.

Att släppa så mycket musik på så kort tid tillhör inte vanligheterna. Men nu när det råder pandemi så håller musikerna igång genom att producera. De längtar dock ut till sin publik.
– Alla vi som arbetar med musik på ett eller annat sätt har förstått att det inte blir några live-spelningar denna sommar heller. Givetvis mycket tråkigt, men så är läget. Och blir det några så kommer det att vara väldigt “enkla” med vad vi förstått tydliga restriktioner på publik, avstånd med mera. Men vi måste se positivt på det hela och fredagens singelsläpp kan absolut hjälpa till med det. Jag lovar, säger Bosse Nilsson och skrattar.

Lars Lundgren och Bosse Nilsson har lirat musik i hela sitt liv såväl live som i studio. Lars ”Lunkan” Lundgren har spelat i olika band på heltid sen 80-talet. Därefter började han lira i Perikles. Bosse Nilsson har hållit på med låtskrivning och musikproduktion sen 80-talet och spelar även i bandet Prebens Pågar. De är båda mycket engagerade och meriterande låtskrivare till många band och artister.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser