Gymnaster tävlade digitalt

Milena, Bella, Maiah, Greta, Emma och Liusiya och tävlade digitalt. Foto: Privat.
Milena, Bella, Maiah, Greta, Emma och Liusiya och tävlade digitalt.
Foto: Privat.

Det gäller hårda restriktioner för idrotten på grund av Covid 19 och det är inte möjligt att träffas fysiskt för tävling. Därför har Landskrona Kvinnliga GF ställt om sitt tävlande digitalt. Gymnasterna filmas i träningshallen på Albano och domarna sitter uppkopplade framför en dator och dömer vad som sker via en livestream. Allt för att bibehålla och utveckla gymnasternas tränings- och tävlingsförmågor.

I söndags avgjordes Sydstegen 2, en regional tävling med många olika tävlingssteg, där samtliga tävlingsgymnaster i LKGF deltog.
Under förmiddagen var det de yngre gymnasterna som deltog i obligatoriska och givna programmen i olika svårighetsgrader som genomförde sin tävling. För LKGF var det Selma Johansson Dahlgren, Shehyan Noman och Blanka Strandsjö som deltog i steg 1, där det visades prov på färdigheter i fristående och tunnband.
 – Samtliga tre lyckades bra i fristående, men har lite att träna på med tunnbandet, meddelar Jenny Engdahl i Landskrona Kvinnliga GF.

I steg 2 deltog Daria Koroleva och Maria Koroleva med fristående och band. Båda syskonen lyckades fint i fristående.
– Daria hade lite problem med det långa bandet, men stora syster Maria lyckades väl med genomförandet
Gymnasterna som deltar i Sydstegens obligatoriska delar blir inte bedömda med avdrag och får poäng och placering. Dessa gymnaster får endast ett omdöme och tränar på så sätt att träna på att tävla. Allt enligt Svenska Gymnastikförbundets utvecklingsmodell.   

Under eftermiddagen blev det lite tuffare förutsättningar med svårigheter och höga kast av de lite äldre gymnasterna i klubben.
Maiah Hantoft, Bella Oltner, Greta Bajraktari och Liusiya Koroleva tävlade i klassen Junior Bas. Det var boll och käglor som gällde för de fyra. Samtliga genomförde stabila bollprogram, men i käglor var det lite olika framgångar.
Alla flickorna har nya program med käglor, då klubben håller på att bygga upp dessa gymnaster för framtiden med nationellt och kanske även internationellt tävlande som mål.    
– Milena Kovalenko, LKGFs juniorlandslagsgymnast har tränat flitigt och visade fram två stabila program med boll och käglor med hög svårighetsnivå. Resultatet blev en silvermedalj. Vann gjorde Tuva Dustler, Nevis RGK. Emma Jönsson tävlade i seniorklassen och hade även hon valt boll och sitt alldeles ny komponerade program med käglor. En ganska nöjd Emma belade en fin andra plats, trots att det kan slipas ytterligare på både boll och kägelprogram. Seniorkategorin vanns av Kazandra Wallenberg, Nevis RGK.

De yngre gymnasterna har nu hela sommaren på sig att förkovra sig, medan de lite äldre deltar i digital tävling redan om två veckor, då på det nationella planet.

Till arkivet