Nytt steg närmare nytt höghus

Illustration: 3Hus/Link arkitektur.

På tisdagen väntas stadsbyggnadsnämnden bevilja bygglov för 16-våningshuset som länge varit planerat på sjukhuskvarteret. Som vi tidigare berättat är det Åstorpsbaserade fastighetsbolaget 3Hus som nu ska utveckla och bygga höghuset.

Bygglovsansökan avser ett punkthus på 16 våningar med totalt 55 lägenheter med upplåtelseform som bostadsrätter med bruttoarea på 6068 kvadratmeter. Lägenhetsfördelningen är 10 stycken 2 rum och kök på 49,5 kvadratmeter, 10 stycken tvåor på 61,6 kvadratmeter, 15 trerummare på vardera 73,5 kvadratmeter, 15 stycken treor på 85,1 kvadratmeter samt 5 fyrarumslägenheter på  113,5 kvadratmeter.

Efter att bygglovet vunnit laga kraft har byggföretaget två år på sig att påbörja bygget. Det ska dessutom stå klart fem år senare.

Till arkivet