Annons

Stora störningar på 1177.se under dagen

All information om Skånes olika vaccinationsställen och hur man bokar tid finns på 1177.se. Det är fritt fram att boka tid på vilken ort man vill.

Under dagen har det förekommit störningar på vårdtjänsten 1177.se detta i samband med att vaccinationsbokningarna för personer i åldersgruppen 50-59 öppnade.

Annons
 

Idag öppnade vaccinationsbokningen för Skånes 50-59-åringar. Samtidigt upplevde många stora störningar när de försökte logga in på 1177.se. Intresset för att boka tid för vaccinering var som väntat väldigt stort och de begränsade tiderna tog snabbt slut. Fler tider är på gång utlovar man från Region Skåne samtidigt som man bedyrar att  det kommer att finnas doser till alla som vill vaccinera sig mot covid-19.

Det är uppenbart många skåningar som längtar efter att få sin första dos vaccin mot covid-19 just nu. När tiderna för 50 till 59-åringarna släpptes tidigt på morgonen, idag måndag den 17 maj, blev det extra högt tryck på 1177.se.

Några av de särskilda vaccinationsställen som arbetar på uppdrag av Region Skåne för att vaccinera alla mellan 18 och 59 år fick under måndagsförmiddagen tekniska problem. Region Skåne agerade direkt för att lösa problemen som bland annat berodde på det höga trycket.

Bokningstjänsterna där man bokar tid för vaccination nås genom 1177.se. Men man ska inte logga in på 1177.se utan själva bokningen sker hos respektive vaccinatörs bokningstjänst.

Om man upplever att det är svårt att boka vaccintid på webbokningen ska man inte ringa sin vårdcentral eller 1177 på telefon utan det bästa är att avvakta och testa igen senare.

Alla kommer att få tid för vaccination. Region Skåne startar den sista fasen ungefär två veckor tidigare än planerat. Tillgången till vaccin avgör antal bokningsbara tider och antalet tider för vaccinering är därmed begränsad. I sista vaccinationsfasen ingår knappt 600 000 personer mellan 18 och 59 år i Skåne.

Det kommer fler tider inom kort
Fler tider är på gång och det kommer att finnas doser till alla som vill vaccinera sig mot covid-19, upprepar man från Region Skåne i ett pressmeddelande på måndagen. Redan i nästa vecka öppnar ytterligare sex nya vaccinationsställen. Även de som är yngre än 50 år kommer att få sin vaccination utifrån ålder, där äldst går först. Det kommer att framgå tydligt på 1177.se när tiderna öppnar för respektive åldersgrupp.

Här kan skåningar 50-59 år vaccinera sig

Kry, Stortorget 3, Malmö
Svea Vaccin, Västra Storgatan 69, Kristianstad
Vaccina, Scheelevägen 27, Lund
Macc People, Stjernsvärds allé 54, byggnad 51, Ängelholm
Macc People, Företagsvägen 29, hus 9, Arlöv
Doktor.se, Storgatan 19-23, Klippan

När alla vaccinationsplatser i fas fyra är öppnade ska det finnas två ställen i Landskrona.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser