Annons

Oroligt i Pilängen efter olycka och bränder

Det senaste dygnet har varit fyllt med spänningar i Pilängen. En person blev först påkörd av ett polisfordon strax efter klockan 16 på tisdagen och sedan har det brunnit på ett flertal ställen under natten. Dessutom utsattes såväl brandkåren som polisen för beskjutning av fyrverkeripjäser.

Annons
 

Stämningen var mycket hotfull när räddningstjänsten, i skydd av polisen, skulle släcka en bil samt ett par sopkärl som stuckits i brand sent på tisdagskvällen.
– Det var en skara personer som besköt blåljuspersonalen med diverse fyrverkeripjäser. Situationen var mycket hotfull, säger Richard Glantz på polisens informationsavdelning.
– Brottsrubriceringen är blåljussabotage alternativt grovt blåljussabotage. Ingen är dock gripen ännu.

Utredning pågår nu om det var en tidigare händelse som låg bakom oroligheterna.
Det var i samband med att polisen befann sig i området som en cyklist blev påkörd i, enligt polisen, låg hastighet av ett polisfordon. Den påkörda cyklisten kördes med ambulans för att få vård.

Polisen är mycket förtegen om olyckan.
– Ärendet kommer nu lämnas över till särskilda utredningar och ingen mer information om ärendet kommer lämnas i nuläget, säger Richard Glantz.

Polisen och personal från Landskrona stad kommer att finnas i området under onsdagen, dels i brottsförebyggande syfte, men även för att föra en dialog med de som bor i området.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser