Föreningar och ungdomsledare delar på 65 000 kronor

Morgan
Morgan Bengtsson och Benny Wernström tog emot vars 5 000 kronor från Sparbanksstiftelsens Ingrid Bengtsson-Rijavec tidigare i veckan. 

I dagarna delar Sparbanksstiftelsen i Skåne ut 65 000 kronor i stipendier och anslag. Landskrona Direkt var på plats när Morgan Bengtsson, ungdomsledare på Landskrona Roddklubb och hans klubb fick Idrottsledarstipendium på vardera 5 000 kronor.

Varje år delar Sparbanksstiftelsen Skåne ut stipendier och bidrag. I Landskrona får tre föreningar dela på 55 000 kronor för olika projekt. Dessutom får fem ungdomsledare samt deras klubbar 5 000 kronor vardera.  Landskrona Direkt möter upp när styrelseledamoten i Sparbanksstiftelsen Skåne, Ingrid Bengtsson-Rijavec, delar ut två checkar till Morgan Bengtsson, ungdomsledare på Landskrona Roddklubb och Benny Wernström, ordförande i roddklubben.
– Det är första gången jag delar ut detta. Det känns ärofyllt. De får detta stipendium på grund av deras enastående arbete med ungdomar, säger Ingrid Bengtsson-Rijavec och räcker över checkarna.

Benny Wernström är glad för de 5000 kronorna men han uppskattar själva handlingen mer.
– Uppskattningen betyder mest. Det är en ganska udda sport men vi kämpar på. I ett längre perspektiv ser vi att medlemsantalet ökar och det är ungdomar som står för den.

Morgan Bengtsson är ansvarig för klubbens ungdomsverksamhet och han är av naturliga skäl mycket glad.
– Jag älskar att jobba med våra ungdomar. Jag har ju själv varit med sedan min ungdom och tycker att det är kul att kunna betala tillbaka, säger han.
– Jag planerar tävlingar och ser till att ungdomarna utvecklas. Vi tränar tre dagar i veckan och det är lika många killar som tjejer i åldern 10-18 år som tränar.

Övriga ungdomsledare samt klubbar som fått vardera 5000 kronor är Karin Bernström i Glumslövs FF, Anders Ekstrand i Häljarps Skateförening, Adam Grahn i IF Lejonet och Sofie Magnusson i IK Wormo.

Samtliga idrottsledare och föreningar som tilldelas Skånes Idrottsledarstipendier tillkännages i sin helhet den 17 maj på skånesidrottsledare.se.

Följande föreningar har fått pengar från Sparbansstiftelsen till olika projekt. Glumslövs Fotbollsförening har fått 25 000 kronor för projektet Hattrick by FC Rosengård. Landskrona Golfklubb har fått 15 000 kronor för ett dagläger som äger rum vecka 28 och slutligen får Viarps kör- och Ridklubb 24 000 kronor att lägga i fonden – ett led till inkludering utlåning.

Nästa ansökningsperiod för att söka medel till projekt är den 1-30 september 2021.

Till arkivet