Annons

Ny ordförande i scoutkåren

Ville Trygg till vänster efterträder Johan Persson på posten som ordförande i Landskrona scoutkår.

Landskrona scoutkår, LKS, har fått en ny ordförande. Det blev klart vid kårstämman tidigare i vår. Ny ordförande är Ville Trygg, 28 år och ledare för utmanarscouterna (åk 9-18 år).

Annons
 

– Det känns viktigt att kunna ge tillbaka till en rörelse som gett erfarenheter, minnen och vänner för livet. Om barn och unga kan få ha lika roligt som jag har haft är jag nöjd, säger Ville Trygg, nytillträdd ordförande.
– Coronapandemin har inneburit en omställning av verksamheten och vi är många som är taggade på att kunna åka på läger igen.

Avgående ordförande Johan Persson tar ett steg tillbaka efter nio år på posten. Han kommer emellertid att vara kvar som ledare för upptäckarscouterna (åk 4-5) och som ledamot i styrelsen.
– Första gången jag lärde känna Ville var 2004 då jag var ledare för honom och ett scoutgrupp i åldern 10-11 år på scoutkårens traditionsenliga fjällvandring på Marsfjället ett par mil väster om Vilhelmina. Redan då visade Ville sitt ledarskap som scout och det är med trygghet jag lämnar över ordförandeklubban till honom och nästa generation, säger Johan Persson, avgående ordförande.

– Jag vill tacka Johan för hans ovärderliga insats som ordförande under flera år. Det är stora kängor att fylla, avslutar Ville Trygg.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser