Annons

Hon aktiverar må-bra-hormoner

Eftersom reiki och annan healing handlar om mycket närkontakt och handpåläggning så undrar vän av ordning hur det fungerar i dessa coronatider.
– När klienten kommer får denna tvätta sina händer och använda desinfektionsgel. Vi håller avstånd till varandra under samtalet, och om klienten vill så använder vi munskydd vid behandlingen, säger Ellinor Häggström och visar hur det kan gå till på sin syster.

De senaste decennierna har det blivit mer och mer accepterat med så kallad alternativ vård. Metoder som akupunktur, zonterapi och healing blir allt vanligare. I Landskrona driver Ellinor Häggström företaget Lavendala och hon hjälper människor med stress, oro och rädslor genom att använda sig av reiki – en typ av healing med rötter i Japan.

Annons
 

– Reiki påverkar det parasympatiska nervsystemet vilket i klartext innebär att det är stressreducerande och djupt avslappnande. Det främjar kroppens egna förmåga att läka samt ökar blodcirkulationen. Det ger helt enkelt lugn och aktiverar må-bra-hormoner, säger Ellinor Häggström och förklarar.
– Det är en japansk energimedicinsk metod där man jobbar med energibalansen i kroppen.

Ellinor Häggström har själv mått dåligt och hon tog sig ur det med hjälp av samtal, meditationer, promenader, reiki och mindfulness.
– Efter det så har jag velat hjälpa andra. Därför utbildade jag mig till KarunaReiki Master och har nu haft mitt företag i tre år. Jag arbetar även som utvecklingsansvarig i Förenade Reikiförbundet och mitt uppdrag har främst handlat om att hitta forskning kring reiki och presentera den på ett lättförståeligt sätt.

Hon är mycket medveten om att många är skeptiska.
– Men jag är påläst när det gäller senaste forskningen, så jag tror jag kan bemöta de allra flesta frågor. Alla är välkomna hit så att jag kan slå hål på många myter.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser