Annons

Bedragare försökte lura äldre

En 96-årig kvinna och en 84-årig man, båda från Landskrona, utsattes för bedrägeriförsök i fredags. Några pengar kom dock inte bedragarna över.

Annons
 

Kvinnan var först att utsättas. Det var strax efter klockan 16 som det ringde på kvinnans telefon. Mannen i andra sidan luren påstod sig ringa från Helsingborgs säkerhetstjänst eller säkerhetsavdelning och han ville ha uppgifter om kvinnans konto. Hon förstod dock direkt att det var något lurt och lade på luren.

En dryg timme senare ringde det hos mannen och budskapet var det samma. Uppringaren sa att en annan man skulle komma till 84-åringen för att kontrollera hans bankkort. Men när besökaren väl kom så sade 84-åringens magkänsla att något var fel varpå han bad om legitimation. Detta skulle besökaren hämta i sin bil men han kom aldrig tillbaka.

I båda fallen kontaktades polisen och nu varnar dom allmänheten om att vara vaksamma.
– Ringer någon och säger att dom är från banken och vill ha uppgifter så är det bara att lägga på luren och kontakta polisen direkt. Antingen genom att ringa 114 14 eller kontakta oss via vår hemsida polisen.se, säger Åsa Emanuelsson på polisens informationsavdelning.

Här hittar du information om du skulle ha råkat ut för ett bedrägeri eller ett försök till bedrägeri. Det kan vara bra att läsa även om du inte råkat ut för något.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser