Vilja och elegans när BoIS vann

Åter var han dominant på plan Viktor Wihlstrand, som dessutom fick kröna 3-0 segern med två egna nickmål.
Tillbaka i startelvan och med lagkaptensbindeln på armen var han dominant fältmarskalk Viktor Wihlstrand.

Med mycket vilja och elegans ledde lagkapten Viktor “Vilas” Wihlstrand sitt Landskrona BoIS till seger, 1-0, mot AFC Eskilstuna på lördagseftermiddagen. Målet inskjutet i den 77:e matchminuten av Linus Olsson.  I och med segern är de randiga eleganterna fortsatt obesegrade i årets upplaga av Superettan. Laget tar därmed klivet upp till en tredjeplats, åtminstone tillfälligt efter fem spelade matcher.

Efter en mållös och förhållandevis chansfattig första halvlek kom Landskrona BoIS ut som ett nytt lag i andra halvlek.
– Kom igen nu BoIS! Vi kan så jävla mycket bättre än så här, vrålade lagkapten Viktor Wihlstrand med tio minuter kvar av första halvlek. Direkt efter visade han vägen med en öppnade crosspassning till Hampus Ferhm som med ett instick öppnade upp för Filip Ottosson. Skottet dock över.
– Det är klart att mitt bryt där kanske kan få några killar att höja sig några procent, säger Viktor Wihlstrand som åter skulle visa vilken känsliga fötter han besitter.
– Min yttersida fram till Filip (Olsson) vid målet var inte så dum.
Den eleganta crossbollen förvaltades därefter på bästa sätt av Filip Olsson som med en passning snett inåt bakåt till Linus Olsson såg till att med ett pressat skott trycka bollen i nätmaskorna.

– Inget fel på effektiviteten där, log målskytten efter matchen.
– Det är klart att vi vill och måste skapa lite mer chanser, säger han men oroas inte.
– Vi har en fin stämning i truppen. Det gör att poängen kommer att trilla in.

Avslutningen skulle dock bli en nervpärs. Otäckt spännande tyckte de få lyckliga som fanns på plats och följde matchen.
– Vi älskar det…. när de matar in bollar på slutet. Bara låt de komma, så att vi kan nicka bort bollen, säger Viktor “Vilas” Wihlstrandoch och skiner ikapp med vårsolen.
– Vi var inte påkopplade i första. Men det är en styrka att kunna ändra på det i andra. Vi är svårslagna och det ska vi fortsätta vara. Nu håller vi helg. Sen är det fullt ångestpåslag igen nästa vecka, säger han med ett brett leende.

Tränare Billy Magnusson var av förklarliga skäl nöjd efter slutsignal.
– Vi pratade om att öppna upp på kanterna mer i andra. Vi är riktigt bra försvarsmässigt och fortsatt obesegrade. Vi är förtjänta av att vara här.

Nu väntar en ledig helg innan laget får gott och väl en hel träningsvecka på sig innan nästa match som är mot Falkenberg den 18 maj på Landskrona IP.
– Det ska bli skönt med en helt ren träningsvecka. Inga U21-matcher eller andra avbrott, avslutar Billy Magnusson.

Linus Olsson gör sin andra match från start och sitt andra mål i årets seriespel mot Eskilstuna.
Landskrona BoIS firar målet mot Eskilstuna.

Till arkivet