Annons

Lär känna människorna bakom fotoböckerna

I del 3 får vi följa med till Breadfield Press i Malmö och träffa Tony Kristensson och Jenny Lindhe samt terriern Krut. Foto: Nils Bergendal.

Varför ger man ut fotoböcker? Det är temat för fyra filmer som visas i Landskrona stads sociala medier med start den 19 maj. Projektet är ett samarbete mellan Landskrona stadsbibliotek, Landskrona museum, Landskrona Foto och Fotoförfattarna/SFF.

Annons
 

Hur är det att ge ut böcker om fotografi och vad driver folk att ge sig in i den unika världen av skrivande, bild, böcker och formgivning? Detta får tittaren svar på i fyra filmer där fotografen och filmaren Nils Bergendal besöker de fyra fotoboksförlagen Breadfield Press, Johansson & Jansson, Null & Void Books och Sailor Press. Här får vi möjlighet att titta in i förläggarnas inspirerande bokhyllor och kontor och höra deras tankar om fotobokens betydelse idag och hur den kan tillgängliggöras på bibliotek, museum och i andra sammanhang.  

– Vi har hoppats på att vi snart kan mötas igen, men eftersom det dröjer ett tag till har vi skapat fyra digitala evenemang där fotoboksförlagen och förläggarna får chans att presentera sig. I stället för att de besöker oss får vi möjligheten att hälsa på hemma hos dem, säger Annika Liljengren, bibliotekarie på Landskrona stadsbibliotek. 

Filmerna är en del i ett projekt där stadsbiblioteket, Landskrona museum och Landskrona Foto har fokuserat på fotoboksutgivning. Tidigare i projektet har workshops, föreläsningar och bildsamtal ägt rum. 

Filmerna kommer att publiceras på Landskrona stadsbiblioteks, museets och Landskrona Fotos Facebook-konton onsdagar kl 18.00 den 19 maj, 26 maj, 2 juni och 9 juni. Filmerna kommer också att publiceras på Landskrona stads Youtube-konto efter att de har sänts.

Projektet har medfinansierats av Region Skåne.

I del 1 träffar vi  Gerry Johansson som berättar om förlaget  Johansson & Jansson.  Visas den 19 maj 18.00.
Foto: Nils Bergendal.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser