Annons
Onsdagen den 8:e december
Dagens namn: Virginia

Från blommor och godis till hamburgare – Maxelius är tillbaka

Mattias Maxelius bor i Malmö och säljer hamburgare som härstammar från Helsingborg. Till sommaren hoppas han även kunna sälja Helsingburgare till Landskronaborna.

Går det att sälja Helsingburgare i Landskrona? Kan man sälja dom i Malmö så kan man sälja dom i Landskrona tror Mattias Maxelius. Innan sommaren hoppas han att det lilla hamburgeriet på Eriksgatan har slagit upp portarna.

Annons
 

Konceptet Take-away har kommit för att stanna. In och beställ, få det i en påse och sedan ut. Mattias Maxelius är inköpschef och ansvarig för administration för den lilla kedjan Helsingburger som nu etablerar sig i Landskrona.
– Idag har vi sju hamburgerier. Fyra i Malmö, en i Helsingborg, en i Ängelholm och en i Trelleborg. Och nu är vi snart här också, säger Mattias Maxelius.
– Vi hoppas att kunna öppna om en månad ungefär. Vi väntar bara på att få hit hantverkarna. Sen går det fort. Här är ju bara 30 kvadratmeter.

Det där med att sälja en hamburgare som är döpt efter grannstaden i norr kan tyckas vara vanskligt för de mest randiga Landskronaborna. Mattias Maxelius är dock övertygad om att allt ska gå bra.
– Går det i Malmö så går det i Landskrona. När vi öppnade i Limhamn så sa dom att det kanske inte är så lyckat. Men även malmöborna har tagit våra hamburgare till sig, säger han och tror sig veta varför.
– Vårt kött kommer från Sjöbo slakteri. Dessutom har vi ett och vi mycket speciellt bröd från Danmark. Vi gör helt enkelt väldigt goda hamburgare till ett bra pris. Dessutom är ju vår logo svart och vit. Det kommer att bli hur bra som helst, säger Mattias Maxelius och skrattar.

Det är mycket som ska renoveras i det lilla utrymmet. Men när allt är klart så kommer hamburgeriet att ha generösa öppettider.
– Vi öppnar till lunch och stänger inte förrän på kvällen, typ vid 20-21 tiden. Men exakta tider sätter vi när allt börjar närma sig, informerar Mattias Maxelius.
– När vi kör igång så blir det bara take-away så länge vi har restriktioner. Sedan kommer vi att ha något enstaka bord. Själva grundidén är dock att man tar med sig maten.

Det märks att Mattias Maxelius älskar hamburgare. Frågan är då hur hans favorithamburgare ser ut.
– Jag har faktiskt två favoritburgare. Den ena är chiliburgaren och den andra är en vegetarisk falafelburgare, något vi är ensamma om vad jag vet. På min burgare har jag gärna chilimayo, husets dressing, jalapeños, sallad och stekt lök. Till detta vill jag ha en mixpommes bestående av vanlig pommes och sötpotatispommes.

Och så var det efternamnet – Maxelius. Det klingar bekant i många Landskronabors öron.
– Min pappas sida är från Landskrona. Farfar Georg och farmor Britt öppnade 1969 och sålde blommor, godis, tidningar med mera i hörnet av Sankt Olofsgatan och Järnvägsgatan. Senare tog min faster Tina över och drev allt till 1990 då de stängde för gott. Jag kommer ihåg att jag fick gå bakom disken för farfar och plocka godis, minns Mattias Maxelius.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser