Annons

Farah Abadi är årets valborgstalare

Farah Abadi växte upp i Landskrona. Nu tar hon allt mer för sig som programledare i radio och TV. Vi har sett henne på P3 Guld-galan och och som programledare för Musikhjälpen. Nu är det dags att tala till Landskronaborna på Valborg.

Landskrona har en lång tradition av valborgsfirande på stranden längs med Linjen. Precis som förra året blir firandet i år digitalt i form av en film som visas i Landskrona stads kanaler den 30 april kl. 19.  Årets valborgstalare är programledaren Farah Abadi. Det digitala valborgsfirandet kommer enligt traditionen att innehålla kampen mellan Vintergreven och Sommargreven till häst, sånger till våren, majbål och tal. Årets valborgstalare är Farah Abadi, känd som programledare i SVT och Sveriges Radio, och med rötter i Pilängen i Landskrona.

Annons
 

– Det är självklart en ära att få hålla talet i år men också jättenervöst. Talet är rätt personligt så jag är lite förväntansfull inför hur det kommer att tas emot, säger Farah Abadi.

Förra året genomfördes valborgsfirandet för första gången digitalt och många Landskronabor tog del i firandet. Även om upplägget är det samma som förra året, kommer innehållet i år att vara annorlunda.

– Nu när vi även i år måste samlas för valborgsfirandet digitalt, så vill vi visa mer av och fler sidor av vår vackra stad vid Öresund. Nästa valborg hoppas jag att vi ska kunna ses nere vid havet igen, säger Sverker Haraldsson, avdelningschef på kulturförvaltningen, Landskrona stad.

Valborgsfilmen kommer att visas på Landskrona stads Facebooksida fredag den 30 april kl. 19 och går efter det att se på landskrona.se/play.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser