Annons

Friade från storbrandsanklagelser åtalas för sprängningar och hot

Torkild Strandberg har fått motta ett flertal hotbrev. Nu är två män åtalade misstänkta för hoten samt för att ha sprängt sönder hans köksfönster.

Den 16 oktober i höstas greps två Landskronabor, 37 och 45 år gamla, misstänkta för storbränderna i Koppargården och Silvergården samt branden som totalförstörde Slottscaféet tidigare under året. De båda släpptes dock då bevisningen inte var tillräcklig. De erkände dock att de skickat hotbrev till kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg och för detta kommer nu de båda att åtalas. De åtalas även för att ha sprängt Torkild Strandbergs köksfönster i augusti 2018.
– Sedan kom det ett handskrivet brev till honom några dagar senare där man skrev att detta var riktat personligen mot honom och att det kunde ske fler saker, säger Mathias Larsson, kammaråklagare vid Lunds tingsrätt till SVT Nyheter Helsingborg.

Annons
 

Torkild Strandberg, och även andra politiker, får fler brev med hot om att fler sprängningar kommer att äga rum och även att bränder kommer att anläggas.

Landskrona Direkt har inte lyckats nå varken Mathias Larsson eller Torkild Strandberg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser